Finiš

Sanchez sõidab mõned kilomeetid enne lõppu teistel eest ära ja võidab tänase etapi. Casar, Sagan, Gilbert ja Izaquirre lõpetavad minuti võitjast hiljem. Rolland on peagrupis tagasi ja see tähendab, et Wiggins jätkab üldliidrina.

20 kilomeetrit enne lõppu

Kolmekesi ees on Casar, Sagan ja Izaquirre. Gilbert ja Sanchez pole kaugel maas. Taaramäe on tagasi peagrupis, kus vahepeal jõudis jalgratast vahetada Touri üldliider Wiggins. Peagrupist on maha jäänud vaid üldarvestuse neljas Evans. Kui vahed jäävad samaks, on peale tänast uus velotuuri liider Pierre Rolland.

30 kilomeetrit enne lõppu

11-liikmeline liidrite grupp on lagunenud. Üksi ette on jäänud Casar, väikeste vahedega järgnevad Sagan, Gilbert, Izaguirre ja Sanchez. Suure tõenäosusega saab parimale sprinterile mõeldud rohelise särgi kandja Sagan üldarvestuses kätte Taaramäe ja tõuseb noorratturite arvestuses kolmandaks.

Kollase särgi eest võitlevad mehed on kõik peagrupis, kaotust liidrile 15 minutit. Taaramäe ja veel üksteist ratturit on jäänud peagrupist maha.

60 kilomeetrit enne lõppu

Ees on 10-liikmeline grupp (Cyril Gautier jäi maha), kellele peagrupp kaotab 14 minutit.

90 kilomeetrit enne lõppu

Ees on 11 meest: Eduard Vorganov, Sandy Casar, Steven Kruijswijk, Peter Sagan, Philippe Gilbert, Cyril Gautier, Insausti Izaguirre, Sergio Paulinho, Luis-Leon Sanchez, Sébastien Minard, Martin Velits.

Peagrupp, kus on Taaramäe ja üldkokkuvõttes esikohta jahtivad sõitjad, jääb liidritest maha juba üle 12 minuti.

140 kilomeetrit enne lõppu
Steven Kruijswijk, Peter Sagan ja Sergio Paulinho on ees, vaid 20 sekungit on neist maas kaheksane grupp. Peagrupp, kus on ka Taaramäe, kaotab liidritele veidi üle minuti. 

180 kilomeetrit enne lõppu
Sõit on alanud. 18 minutit peale etapi algust on läbitud esimesed kümme kilomeetrit. Kõik ratturid on peagrupis, esimese tõsisema tõusuni jääb 20 kilomeetrit.

Tänase etapi eel

116. kilomeetril algab 11,4 km kestev 7-protsendiline tõus 1517 meetri kõrgusele Port de Lersi mäe tippu. Sellele järgneval Mur de Peguere'i mäel (1375 m) on osad lõigud lausa 18-kraadise tõusunurgaga, tipus 10,8 %.

Rein Taaramäe (Cofidis) ütles eile Delfile, et läheb täna või lähipäevil püüdma etapivõitu. Noorratturi arvestuse esikoha konkurentsist on Taaramäe juba väljas, kaotades ameeriklasele Tejay Van Garderenile (BMC) 41 minuti ja 59 sekundiga. Üldarvestuses on eestlane 33., liidrist Bradley Wigginsist (Sky) 48.56 maas.

14. etapile antakse start kell 13.25. Delfi vahendab olulisemaid sündmusi etapilt operatiivselt.