Millar jättis finišiheitluses teiseks prantslase Jean-Christoph Peraudi (Ag2r). Kolmanda koha sai hispaanlane Egoi Martinez (Euskatel-Euskadi). Peagrupp jõudis finišisse Millarist seitse minutit ja 53 sekundit hiljem.

Üldarvestuse esikolmik püsib tänase etapi järel muutumatuna. Liidrina jätkab britt Bradley Wiggins (Sky), kellele tema kaasmaalane ja tiimikaaslane Christopher Froome kaotab kahe minuti ja viie sekundiga. Kolmandat kohta hoidev itaallane Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) jääb liidrist maha 2.23-ga.

Lootused noorratturi valgele särgile minetanud Taaramäe langes eilsega võrreldes veel nelja koha võrra ehk 32. positsioonile, kaotades liidrile 34 minutit ja 52 sekundit.

Taaramäe kommentaar Delfile: "Täna oli tõusude peal supertunne. Tänu ettevalmistuse lünklikusele käib tunne kahjuks merelainetena üles-alla. Tänane päev andis lootust, et Touril võib veel ilusaid hetki tulla."

Finiš

Etapivõidu võtab šotlane David Millar (Garmin-Sharp), kes lõpujoonel edestab napilt prantslast Jean-Christophe Peraudi. Millar ja Peraud rebisid end ülejäänud kolmest jooksikust
(Egoi Martinez, Robert Kiserlovski, Cyril Gautier) lahti 1,5 km enne lõppu.

Peagrupis jäi heitluses kuuendale kohale peale austraallane Matthew Goss, kes teenis selle eest 15 punkti. Seitsmenda koha ja 13 punkti sai slovakk Peter Sagan. Taaramäe lõpetas turvaliselt koos peagrupiga nagu ka tuuri üldliider Bradley Wiggins.

210 kilomeetrit sõidetud

Ratturid jätsid just seljataha päeva viimase, 3. kategooria tõusu. Viie jooksiku edu peagrupi ees on 11.17. Lõpuni jääb pisut üle 13 kilomeetri.

186 kilomeetrit sõidetud

Lõpuni jääb veel 38 km. Peagrupp püsib endiselt koos ning jääb viieliikmelisest juhtgrupist maha 12.20-ga. Peagrupi ees teevad tempot tuuri üldliidri Bradley Wigginsi abilised Team Sky meeskonnast.

173 km sõidetud

Ainsa sprindi vahefiniši 153. kilomeetril võitis David Millar Cyril Gautieri ja Robert Kiserlovski ees. Juhtgrupi edu peagrupi ees, kuhu kuulub ka Taaramäe, on kärisenud üle 12 minuti.

155 km sõidetud

Mahajääjad on peagruppi tagasi saanud. Peagrupi ja juhtgrupi vahe on üle 11 minuti.

128 km sõidetud

Liidrite grupi edu peagrupi ees on kasvanud kaheksale minutile. Peagrupist on maha jäänud Sylvain Chavanel, Bernhard Eisel ja Mark Cavendish.

121 kilomeetrit sõidetud

Peagrupp on tagasi koos ning kaotab viieliikmelisele juhtgrupile viie ja poole minutiga.

95 kilomeetrit sõidetud

Taaramäe ja veel kaheksa meest on peagrupil eest ära sõitnud ja jahivad liidreid. Taaramäe vahe liidritega on veidi üle minuti. Liidrite hulgas on endiselt samad mehed (Kiserlovski, Martinez, Peraud, Gautier ja Millar).

80 kilomeetrit sõidetud

Liidrite grupp on vähenenud viiele (Kiserlovski, Martinez, Peraud, Gautier ja Millar). Peagrupp, kus on ka Tour`i liider Wiggins, parim noorrattur van Garderen ja Taaramäe, kaotab liidritele minutiga.

70 kilomeetrit sõidetud

Ees on 11-liikmeline grupp, kuhu kuuluvad Kiserlovski, Vorganov, Peraud, Bouet, Gusev, Gautier, Popovych, Millar, Koren, Sorensen ja Edet. Liidrite grupi ja peagrupi vahel on sõitmas kaks hispaanlast. Liidrite vahe peagrupiga on 2.26. Taaramäe sõidab peagrupis. Sõidu lõpuni on 155 kilomeetrit.


Sõidu eel

Eestlane lõpetas 11. etapi 70. kohal, kaotades liidrile üle 25 minuti. Noorratturite arvestuses langes Taaramäe teiselt kohalt kolmandaks ning kaotus liidrile kasvas 25 sekundilt 24-minutiliseks.

Taaramäe avaldas oma blogis, et eesmärk tuuril tuleb ümber mõelda. "Minu unistus jõuda sellel aastal Pariisis poodiumile valge särgiga oli nüüd reaalse lõpu saanud. Laev oli põhjas. Taktika tuleb nüüd ümber mängida. Enda idee oleks kaks päeva matkata viimases grupis, jõudu koguda ning rahuneda. Ja ehk siis Püreneedes etapivõitu jahtida."

Täna on käsil pikk 226 kilomeetrine mägine etapp. Sõit algab lühikese laskumisega ning suundub 12,5 kilomeetrit 1188 meetri kõrgusel asuvasse Col du Grand Cucheron´i mäetippu. Pika laskumise järel ootab teine mäkkesõit, mis on 9,7 kilomeetrit pikk, kuid tervelt 8,6 protsendilise tõusuga. Suurem osa etapist sõidetakse siiski laskumisel, enne finišit on viimane suurem tõus, mille pikkuseks 5,6 kilomeetrit.

Sõit algab Eesti aja järgi kell 12:10. Delfi vahendab sõidu käiku operatiivselt.