Ratturite tunnistuste kohaselt toimis just Leindersi juhendamisel aastaid Rabobanki meeskonnas süsteemne dopinguprogramm. Arst omas ja vahendas dopinguaineid ning tegi ratturitele ettekirjutusi, millal ja kuidas keelatud aineid tarbida.

Leinders oli Rabobanki arst ka 2007. aasta Tour de France´il kui meeskond kõrvaldas velotuurilt liidrisärgis sõitnud taanlase Michael Rasmusseni. Ka Rasmussen oli üks tunnistajatest. Ta märkis ülekuulamisel, et Leinders aitas tal aastatel 2003-2005 manustada insuliini. Seda ka suurtuuride käigus (2003 ja 2004 Tour de France, 2003 Vuelta). Insuliini hoiti Rabobanki bussis. Lisaks võttis Leiners 2004. aastal tema isalt verd, selgitamaks välja, kas see sobiks kasutamiseks vereülekandel.

Teise tunnistaja Levi Leipheimeri sõnul varustas Leinders teda 2002. aasta Tour de France´i ajal testosteroni ja kortisooniga. Lisaks varustas meeskonna arst teda EPO-ga.

Sõltumatu 3-liikmeline paneel kaalus kõiki ütlusi ja olemasolevat dokumentatsiooni ning määras Geert Leindersile eluaegse keelu. Ta lahkus Rabobanki meeskonnast 2009. aastal ja läks seejärel Team Sky palgale. Leinders töötas Sky juures kuni 2012. aasta lõpuni.