Tartu Rattaralli lastedistantsid on mõeldud igas vanuses lastele - TILLUsõidud (500 m ja 1,1 km) eelkooliealistele ja MINIralli (5,2 km ja 10,5 km) kooliealistele. Kõige pisemaid, eelkooliealisi osales tänasel üritusel 2053 ning kooliõpilasi oli 1457.

“Meil on hea meel, et taaskord oli ilmataat meie poolt suurepärase päikeselise ilmaga ning lastel ja noortel oli Tartu linnas vahva spordipäev,” sõnas Kunnar Karu, 34. Tartu Rattaralli projektijuht. “Nii suur noorte ratturite arv näitab, et rattasõit on jätkuvalt populaarne ning me ei pea muretsema ratturitest tulevikulootuste pärast. Samal ajal loodame ja usume, et sellised üritused õpetavad lapsi ohutult ning sõbralikult linnas kaherattalisega liiklema, nii grupis kui ka isekeskis. Ikka kiiver pähe ning turvalist rattasõitu!”

Eelkooliealiste sõidud said alguse Turu tänaval McDonaldsi ja Statoili kõrval ning rada kulges mööda Turu tänavat finišiga Ahhaa Keskuse ees. Kooliealistele mõeldud MINImaratoni start anti Riia ja Turu tänava ristmikult ning rajad kulgesid Vabaduse puiesteele, läbides ka Karlova ning Supilinna tänavaid.

Tegemist oli Tartu Maratoni Mini Kuubiku spordisarja kolmanda etapiga. Kõik Tartu Maratoni Mini Kuubiku üritused on lastele tasuta ning üritustel võitjaid ei selgitata. Kõik lõpetajad saavad medali, diplomi ning pisikese auhinnakoti.

Täna, 31. mail stardivad Turu tänavalt ka täiskasvanud 34. Tartu Rattaralli põhidistantsidele. Kokku osaleb üle 4000 rattasõbra. Kavas on 142km ja 63km pikkused distantsid, mis kulgevad Tartust põhja pool, Vooremaa ja Jõgeva kandis finišiga taas Tartu kesklinnas, Turu tänaval.