„Kuna jooksvad ilmaennustused ähvardasid nädalavahetusel vihmaga, mis kindlasti oli mõnevõrra tagasihoidvaks teguriks viimase nädala registreerimistele, siis seda enam on hea meel, et hoolimata tagasihoidlikust viimasest nädalast osalejate koondrekord siiski sündis,“ kommenteeris uusi rekordnumbreid võistluste direktor Indrek Kelk.

„Tartu Rattamaratoni osalejaskond on alates Rattamaratoni sünnist 1998. aastal iga aastaga ainult kasvanud. See näitab, et ilmselt oleme siiski õigel teel. Vaadates kõikide teiste Eesti rattavõistluste numbreid, siis ilmselt on tuhandeid inimesi, kelle aasta ainsaks rattavõistluseks ongi Tartu Rattamaraton,“ lisas Kelk.

„Tartu Rattamaratonist on saanud peaaegu samasugune ikooniline sündmus nagu seda on juba kümneid aastaid olnud Tartu Maraton. Ja kui vaadata numbreid, siis puudutab see otseselt või kaudselt peaaegu 1% Eesti elanikkonnast“.

Rekordile pani tegelikult aluse nädal enne põhiüritusi ehk 13. septembril sõidetud tasuta ühistreening, kus osales 700 inimest. Kunagi varem pole nii palju inimesi võtnud osa Tartu Rattamaratoni peaproovist.

19. septembril toimunud TILLUsõitudel ja MINImaratonil osales kokku 2884 last. Populaarsem oli alla 8-aastastele mõeldud TILLUsõit, kus 400m, 700m võin 1km pikkusele rajale läks kokku 2060 last. 8-aastastele ja vanematele mõeldud MINImaratoni 5,1km pikkuse distantsi läbis 823 koolinoort.

20. septembril sõidetud 18. Tartu Rattamaratoni põhidistantsidel osales kokku 4994 ratturit. 3044 ületas finišijoone 89km distantsil ja 1950 lühemal 40km sõidul.

Tartu Rattamaratoni võit tuli pärast aastast vaheaega taas Eestisse. Eestlased tegutsesid tugevate lätlaste vastu meeskondlikult ning Peeter Tarvis krooniti 18. Tartu Rattamaratoni võitjaks. Läti maastikurattasõidu meister Arnis Petersons oli teine ja Caspar Austa kolmas.

Naistest võitis Liisa Ehrberg, kes edestas kaht lätlannat – Lelde Ardavat ja Katrina Jaunslavietet.

Tartu Maratoni Kuubiku arvestuses tõusis liidriks Kert Keskpaik, kes tänu 289. kohale sai juurde 951,5 punkti ning on kokku kogunud 4067 punkti. Olenemata sellest, kui hästi või halvasti läheb Keskpaigal viimasel osavõistlusel Tartu Linnamaratonil, võib öelda, et Eesti parim rulluisutaja on selleks aastaks Kuubiku üldvõidu sisuliselt juba kindlustanud.

Naiste arvestuses on Kuubiku liider endiselt Reeda Tuula. Rattamaratonil ta oma seniseid tulemusi ei parandanud, kuid tema kogusumma löömine on konkurentidel endiselt raske, et mitte öelda võimatu.

Kuubiku arvestuses on punkte kogunud juba 13 769 osalejat. Täielikku tabelit saab vaadata siit.

Kuubiku järgmine ja viimane osavõistlus on 4. Tartu Linnamaraton, mis toimub vähem kui kahe nädala pärast 3. oktoobril. Veel reedeni ehk 25. septembrini on võimalik end 42km, 21km või 10km distantsile kirja panna 30% soodsama hinnaga.