"Mind on arvatud Giroks valmistuvasse meeskonda," sõnas Hispaanias treeninglaagris viibib Kangert. Tema esmaseks ülesandeks saab olema tiimi liidri Fabio Aru aitamine mägedes. Vähemalt hetkel on plaanid sellised. Alati võib tulla aga üllatusi, nii positiivseid kui negatiivseid. Näiteks käesolev laager on Kangerti jaoks kulgenud ootamatute tagasilöökidega, haiguse tõttu oli ta sunnitud mitu päeva tubasel režiimil olema. Tänaseks päevaks on ta kosunud ja saab taas täiega treenida.

"Veebruaris sõidan Omaani ja Abu Dhabi velotuuri, siis tuleb laager, seejärel stardin Paris-Nice velotuuril, veel üks laager ja mõned ühepäevasõidud ning siis Giro," vuristas Kangert kiirkorras kalendri ette.

Ka Rein Taaramäel (Katjuša-Alpecin) on Girol startimine plaanis ja vähemalt esialgu samuti abimehe rollis. See aga ei välista, et mõlemad võiks saada vähemalt ühel päeval võimaluse enda eest sõita.

Giro d`Italia toimub tänavu 5.-28. maini ja saab olema eriliselt uhke. Täitub 100 aastat esimesest Itaalia velotuurist. Stardipaigaks on Sardiinia saar, kus sõidetakse esimesed kolm etappi. Tuuri neljas etapp viib ratturid juba kõrgmägedesse.