Prantsusmaa velotuuril osalemine tähendab, et tuleval aastal Astana rattaproffi Giro d'Italial, kus ta tänavu kokkuvõttes 14. kohale tuli, ei näe.

"Giro jääb mu lemmikuks suurtuuriks, kuid nüüd on aega Tour de France'i sõita. See on hea aeg enese proovile panekuks maailma parimas sõidus. Mul saab olema sama roll, mis sel aastal Giro ning ma olen sellega rahul. Ma ei tahaks oma esimesele tuurile rohkem vastutust," ütles ta.

Kangert lükkab hooaja käima jaanuaris toimuval Tour de San Luis võistlusel Argentinas. Sealt edasi klapitab ta oma hooaja plaanid Astana liidri Vincenzo Nibali järgi.

"Alustan Tour de San Luis'ga ja võistlen siis Mallorcal, Pariis-Nizzal, Criterium International'il, Baski velotuuril ja Romandia tuuril. See on päris mahukas programm," lisas teist aastat järjest Eesti parimaks ratturiks valitud Kangert.

"Ma ei usu, et Tourist minu lemmiksõit saab. Seal on väga raske sõidule ja tulemusele keskenduda. Seal on palju häid sõitjaid headest tiimidest, kuid loomulikult on ka meie eesmärk seal hästi esineda. Ma tahaksin kunagi Girole tagasi minna ise liidrina ning seal head tulemust saavutada."