Tõmbenumbriteks on sinimustvalget meistrivormi kandev Mart Ojavee ja legendaarne Jaan Kirsipuu Hiina profiklubist Champion System. Favoriitide sekka kuulub kindlasti ka Rene Mandri, kes on oluline jõud Suurbritannias registreeritud profitiimis Endura Racing. Alžeerias registreeritud profitiimi Geofco - Ville d´Alger esindab Janek Tombak. Rahvusvahelist hõngu lisavad 89 km põhidistantsil Läti profitiimi Alpha Balticu ratturid Ingus Eislers, Matiss Preimanis, Martinš Savickis ja Lauris Špillers.

Lisades siia veel Eesti amatööride paremikku kuuluvad Sander Maasingu, Ivo Suure ja Vahur Valvase saame kokku äärmiselt esindusliku koosseisu, mille muudavad kirjumaks harrastajatest külalised Venemaalt. Tänahommikuse seisuga oli eelregistreerunuid üle 360.

"Mul on väga hea meel, et koos harrastajate kasvuga osaleb Filter Maanteekarikasarja etappidel järjest rohkem ka rattaspordiga leiba teenivaid sportlasi. See on tunnustus meie tööle ja näitab, et etapid sobivad raskusastmelt nii tavainimestele kui proffidele," lausus sarja peakorraldaja Mihkel Reile.

Kaheksa-aastase pausi järel aset leidev jõuproov on tänavu Filter Maanteekarikasarja kandidaatetapp, mis tähendab, et kogutud punktid sarja üldarvestusse ei lähe, kuid korraldusliku poole pealt laienevad ratturitele, kellel on võimalik läbida ka 33 km matkadistants, kõik tavapärased hüved. Toimub ajavõtt, sõidu ajal saab end turgutada Squeezy joogipunktis ning finišijärgne toitlustamine toimub Felixi rändrestoranis, kus pakutakse Felixi Lihapallisuppu ja joogiks maitsvat Põltsamaa kannujooki. Kui vihma ei saja, saavad põnnid hüpata värskenduskuuri läbinud SEBE lastelinnaku batuudil ja sooritada tasuta jalgrattalubade eksamit.