Taaramäe oli eest ära koos seitsme kaaslasega - Sylvain Chavanel (QuickStep), Matthew Lloyd (Omega Pharma-Lotto), Jürgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto), Marcus Burghardt (BMC), Jerome Pineau (QuickStep), Sebasitien Turgot (Bbox) ja Francesco Gavazzi (Lampre).

Grupp sõitis minema juba etapi kuuendal kilomeetril. Üldarvestuses oli Taaramäe jooksikutest kõrgeimal kohal (33., kaotades liidrile 45 sekundit).

Grupi maksimaalne edu ulatus pea seitsme minutini, seega oli Taaramäe enamuse etapist virtuaalne liider!


OTSE:

50 km lõpuni - Jooksikute edu sulanud kahe minuti peale.

41 km lõpuni - Grupp võtab Côte d'Aisomont tõusu. Kaks meest on eest maha jäänud, seega ees kuus ratturit. Peagrupiga vahe juba alla minuti, taga teeb kõvasti tööd Saxo Bank´i meeskonna igiliikur Jens Voigt.

40 km lõpuni - 3. kategooria tõusu võitis Pineau, Taaramäe teine! Prantslane ongi Taaramäe suurim "nuhtlus" mägedekuninga särgi operatsioonil. Vahe peagrupiga 40-45 sekundit. Hädasti oleks vaja vastu pidada järgmise mäefinišini, mis on vaid 6 km pärast.

35 km lõpuni - Chavanel on nüüd jooksikute hulgast üksi minema pääsenud. Võetakse Col de Stockeu tõusu. Chavanel löheb tõusu kiiremini kui peagrupp, vahe kasvanud minuti peale. Taaramäe peaks olema ka veel peagrupi ees.

32 km lõpuni - Chavanel võitis mäefiniši, ülejäänud punktisaajad veel teadmata. Tõusu lõpus toimus ka peagrupis mitu rünnakut. Ilm läheb üha vihmasemaks.

Päeva viimane 3. kategooria tõus on ratturitele tuntud Liege-Bastogne-Liege klassikult. 

30 km lõpuni - laskumisel suur kukkumine. Mulluse Touri teine mees Andy Schleck kukkujate hulgas ja hoiab õlast kinni. Telepilt näitas, et kukkunud on ka eilse etapi võitja Alessandro Petacchi.

25 km lõpuni - ees kahekesi Chavanel ja Roelandts. Peagruppi edestatakse taas pea pooleteise minutiga. Schleck on liidritest juba nelja minuti kaugusel. Liidrite ja peagrupi vahel on veel üks grupp, aga kas seal on ka Taaramäe, pole infot.

21 km lõpuni - ka Frank Schleck on kukkunud! Kolmandas grupis võttis juhtimise üle Lance Armstrongi meeskond RadioShack.

19 km lõpuni - Chavanel läks viimase tõusu alguses taas üksi minema. Taaramäe jooksikute hulgas enam kindlasti pole. Contador vahetas ratast, kas ka kukkus?

15 km lõpuni - Chavaneli edu peagrupi ees juba kaks ja pool minutit. Armstrongi grupp sai ees sõitnud Cancellara ehk liidri grupi kätte. Tundub, et Schleckid saavad ka lõpuks gruppi sisse.

12 km lõpuni - Chavanel võitis ka viimase mäefiniši. Lõpp on lähedal ja prantslane liigub etapivõidu suunas. Vahe peagrupiga ligi kolm minutit. Oli õigel hetkel eest ära, grupis toimusid kukkumised ja segadust kui palju.

10 km lõpuni - Chavanel tõuseb ka velotuuri liidriks. Taaramäe oli seega õiges äraminekus sees, kuid jooksikutest jäi lõpuks ainsana ette eks Cofidise mees Sylvain Chavanel.

7 km lõpuni - Schleck´id on peagrupis tagasi. Chavaneli võidus kahtlust pole.

2 km lõpuni - Chavaneli edu enam kui kolm minutit.

Finiš - Chavanel võitis Spa´s lõppenud etapi. Peagrupp tuli "družbat" ja kaotas pea neli minutit. Kas see oli mingi protest? Liiga ohtlikud teed? Liidriks tõusnud Chavaneli edu Fabian Cancellara ees on nüüd 2.57.

Rein Taaramäe peagrupiga finišisse ei jõudnud, kaotades Chavanel´ile lõpuks 8.51. Kohaks etapil 137. Taaramäega samas grupis lõpetasid näiteks Damiano Cunego, Jens Voigt ja David Zabriskie.

Kokkuvõttes langes ainus eestlane velotuuril 131. kohale.

---------------------------------------------------------------------------

Kategooriaga tõuse jäi tänase etapi trassile koguni kuus:

Km 98.0 - Côte de France - 2.2 km (6.2 % - Category 4)
Km 128.5 - Côte de Filot - 3.9 km (4.5 % - Category 4)
Km 136.0 - Côte de Werbomont - 4.5 km (3.5 % - Category 4)
Km 161.5 - Côte d'Aisomont - 4.5 km (5.2 % - Category 3)
Km 167.5 - Col de Stockeu - 3.0 km (5.9 % - Category 3)
Km 189.0 - Col du Rosier - 6.4 km (4 % - Category 3)

Internetis on võimalik otsepilti vaadata SIIT!