Taaramäe püsis terve etapi favoriitidega koos ja tõusudel suuri raskusi välja ei näidanud. Ta sai õhukeseks kuivanud peagrupis lõpetades 25. koha. Etapi võitnud Thomas Voecklerile kogunes kaotust 3.16. Parimale noorratturile mõeldud valges särgis sõitvalt Tejay Van Garderenilt võttis aga Taaramäe tagasi 17 sekundit ja ameeriklase edu on nüüd vaid 25 sekundit.

Kokkuvõttes juhib endiselt Bradley Wiggins, kellele Taaramäe kaotab 5 minuti ja 56 sekundiga. Eestlane on kokkuvõttes jätkuvalt 12. kohal.

SÕIDU KÄIK:

Mullu Taaramäe ees parima noorratturi tiitli võitnud Pierre Rolland pääses lõpuks peagrupist minema ja edestab favoriitide gruppi umbes 30 sekundiga. Taaramäe võttis 10-15 sekundit Van Garderenilt siiski tagasi. Kindlasti kordaläinud päev Reinu jaoks!

Teine täna Scarponi ja kolmas taaskord uskumatu sõidu pakkunud vanameister Voigt.

Voeckler võtab finišis ikkagi oma. Mulluse Tour de France´i neljas mees tõuseb täna ka mägedekuningaks. Viimasel kilomeetril on ikkagi päris korralik tõus veel!

Lõpuni 2,5 km. Ees Devenyns, tema järel väikese vahega Voigt. Seejärel omakorda kolmik Voeckler, Sanchez, Scarponi.

Liidritel jääb lõpuni vaid 6 km. Viiesest liidergrupist tuleb ka etapivõitja.

Täiesti pöörane värk. 40-aastane Jens Voigt tuli tagant neljale liidrile järgi. Ja Voigt ründas veel liidergrupist! Van Garderen sai samal ajal peagrupi uuesti kätte ning ameeriklane säilitab parimale noorratturile mõeldud valge särgi.

Van Garderen ei ole siiski väga maha jäänud. Laskumisel oli näha, et ameeriklane üritab kõvasti ning ees paistsid ka mingid saatemasinad. Seega peagrupp ei ole temast väga kaugel.

Voeckler tõusis mägedepunktide arvestuses liidriks.

Tõus võetud ja allamäge finišini! Van Gardereni kaotust peagrupile pole hetkel antud.

Peagrupil viimane kilomeeter ronida. Taaramäe on tulnud grupi etteotsa. Liidritest jäädakse maha 3.01. Sky tiimi "töömesilased" püüdsid Nibali taas kinni.

Valges särgis sõitev Tejay Van Garderen jäi peagrupist maha! Taaramäe kaotab talle kokkuvõttes vaid 42 sekundiga. Kui Rein mäe lõpuni vastu peab, siis võib valge särk uuesti tema valdusse saada. Pöidlad pihku!

Eeldatatavalt võidab etapi keegi jooksikutest, kuid kas kõik favoriidid tulevad finišisse koos või tekivad mingid vahed? Viimased 20 km on sisuliset allamäge.

Astana veteran Aleksandr Vinokurov jäi kohe tõusu algul peagrupist maha. Hakkavad kätte jõudma tänase etapi otsustavad hetked.

Esimestel 5 km mäetippu minna. Peagrupp on tulnud 4.27 peale. Nibali on peagrupist ees umbes 30-35 sekundit.

Liidritel algas päeva viimane raskem tõus. Finišini 30 km. Neliku edu lähimate jälitajate ees on 1.05, peagrupp kaotab 5 minutit.

Üldarvestuse neljas Vincenzo Nibali on saanud peagrupiga väikese vahe sisse. Taaramäe on peagrupi eesotsas, kus on näha ka soosikuid Touri üldvõidule Bradley Wigginsit ja Cadel Evansit.

Rein näitas end mäe tipus tehes peagrupist välja väikese spurdi. Eeldatavalt on tema eesmärk laskumisel vähe vahet teha ja konkurendid surve alla panna. Peagrupp kaotas esimestele 5.13.

Esimesena oli Colombieri otsas Voeckler. Kolm kaaslast mõnekümne meetriga kannul. Peagrupi kaotus kahanenud 5.23 peale. Lõpuni 43 kilomeetrit ja üks raskem tõus (7,2 km).

Liidritel paar kilomeetrit veel mäetippu minna. Ees ikka neli ratturit. Umbes 30-liikmeliseks kahanneud peagrupp kaotab 6.08. Taaramäe tundub olevat grupis sees.

Sanchez´iga liitus kolm meest - Voeckler, Scarponi ja Devenyns. Vahe peagrupiga 6.37.

Eesti lipud lehvisid raja ääres! Rein Taaramäele kulub toetus kindlasti marjaks ära.

54 km enne finišit ründas eest grupist Luis-Leon Sanchez. Colombieri otsa on veel 8-9 km minna.

Scarponi tempo on jooksikute grupi tükkideks lõhkunud. 2011. aasta Giro d´Italia võitjaga hoiab kontakti veel 5 meest. Peagrupp on Sky tiimi eestvedamisel suutnud liidritele pisut lähemale tulla, vahe 5.37. Taaramäe on peagrupis.

Jooksikud jagasid etapi ainsas vahefinišis (130 km) sprindipunkte. Võitis Matthew Goss, Jevgeni Hutarovitši ja Peter Sagani ees. Kohe läheb karmiks tõusuks ja siis laguneb kindlasti ka jooksikute grupp ribadeks. Edu peagrupi ees hetkel 6.18.

Cofidise rattureid jooksikute hulgas pole. Koguni kolme mehega on esindatud Prantsuse tiim FDJ-BigMat.

120 km seljataga. Jooksikute edu peagrupi ees 7.08. Peagi algab päeva kõige karmim tõus Col du Grand Colombier´i otsa. Tõusu 17,4 km ja keskmine raskusprotsent 7,1.

Esimene raskem tõus võetud, vahe liidrite ja peagrupi vahel 6.45. Punkte teenisid mägedesärgi arvestusse Michael Morkov (5), Andrei Grivko (3), Jens Voigt (2) ja Thomas Voeckler (1).

Juhtgrupis on kõige kõrgema üldkohaga Michele Scarponi, kes tänase etapi eel hoidis 27. kohta, kaotust Bradley Wigginsile 10.27.

Eurospordis algas otseülekanne. Lõpuni jääb 106 km (sõidetud 88 km) ja liidergrupi edu kasvanud 7.03 peale.

80 kilomeetrit sõidetud. Ees ikka 25-liikmeline grupp, edu peagrupi ees, kuhu kuulub ka Taaramäe 5.55. Juhtgruppi kuuluvad Burghardt, Cummings, Popovitš, Voigt, Scarponi, Sagan, Grivko, Voeckler, Arashiro, Martinez, Millar, Zabriskie, Peraud, Jeandesboz, Horrach, Casar, Hutarovitš, Ladagnous, Sanchez (RAB), Kroon, Morkov, Fofonov, Devenyns, Gerrans ja Goss. Kohe hakatakse võtma päeva esimest raskemat tõusu Cote de Corlieri. Tegemist on 2. kategooria tõusuga, millel pikkust 6,4 km ja keskmine raskusprotsent 5,5.

60 kilomeetrit sõidetud. Võistlust juhib 25-liikmeline juhtgrupp. Taaramäed seal pole. Peagrupp jääb 4 minuti ja 50 sekundi kaugusele. Juhtgrupis Taaramäe lähimaid konkurente noorratturite arvestuses pole.