Chavanel jõudis proffide sekka 2000. aastal, pidades tipptasemel vastu tervelt 19 hooaega. Alates teisest profihooajast kuulus ta alati Tour de France´il startijate hulka. Nii 18 järjestikust stardikorda kui 17 lõpetamist märgivad Touri absoluutset rekordit.

Prantslast kutsuti üsna tihti hüüdnimega "La Machine", mis annab aimu tema temposõidu võimekusest. Ta on eraldistardis kuuekordne Prantsusmaa meister, jõu- ja ilunumbreid pakkus tihti ka grupisõitudel, paistes silma ründava stiiliga. Mõistagi, omad liigutused tegi ta ära ka lõppakordiks jäänud Pariis-Tours võidusõidul. Tulemuseks 45. koht, otse meie mehe Alo Jakini (St Michel-Auber 93) ees. Mõlema kaotus võitjale 4.02.

Chavanel sõitis pika karjääri vältel viies tiimis - Bonjour, Cofidis, Quick-Step, IAM Cycling ja Direct Energie. Teenetelehel kolm Tour de France´i etapivõitu ning 2010. aastal sõitis ta Touril kaks päeva liidrisärgis. Quick-Stepiga tuli ta 2012. ja 2013. aastal meeskonnasõidus maailmameistriks.

Prantslane läbis karjääri jooksul hirmuäratava kilometraaži - enam kui 570 000 kilomeetrit. Vähemalt kahe auto läbisõidu jagu, kui mitte rohkem. Nüüd oleks sobilik mõned aastad sanatooriumis taastuda.