Eile sõideti tuuril raskeim etapp, 172,5 kilomeetrine sõit Alpe-d'Huez'i, kus Taaramäe ülemöödunud aastal 11. koha sai. Sel korral tuli leppida 153. positsiooniga.

"Kohe esimesel ringil jäin suurde sprinterite grupetosse, kus käib võitlus, et ajalimiiti mahtuda ning kus tempo on mitte kiire, kuid mitte ka aeglane. Kuid kehva vormiga sõites tundub seegi liiga kiire!

Vahepeal oli tunne, et täna ma lõppu ei näegi, kuid võitleja nagu ma olen surusin hambad risti ja andsin Alpidele valu. Kui võrrelda aega, kui sõitsin end 11. kohale samal etapil paar aastat tagasi ja tänast päeva, kus lõpetasin grupetos, siis võin kindlasti öelda, et kehva vormiga kannatamine on kümneid kordi raskem kui hea vormiga kihutamine.

Kindlasti oli eilne üks elu raskemaid päevi ratta seljas. Aitäh eesti rahvale, kes alpi peal häid sõnu pildusid," kirjutas Taaramäe paf.com'i Ratta-Rambo blogis.

Täna on tuuril kavas 204,5 kilomeetrine mägine etapp. "Tänane on aga veel õudsam kui eilne. 205 km kaks 20 km tõusu ja etapi lõppu veel 3 mäge…vaja on üle saada!"