Hansen põgenes koos viie kaaslasega peagrupist 177 kilomeetri pikkuse etapi algfaasis, kirjutab rattaprofid.ee. Kõik teised jooksikud sai favoriitide grupp lõpuks kätte, aga Hansen jäi püüdmatuks.

Astanal oli konkurentide alistamiseks hea plaan, mis aga 100% korda ei läinud. Nimelt ründas Kangert umbes 13 km enne etapi lõppu peagrupist, et sõita grupiga väike vahe sisse. Seejärel ründas Astana liider Nibali, et siis Kangert kätte saada ning tiimikaasase abiga teistelt favoriitidelt vajalikke sekundeid võita. Paraku aga Nibali kukkus rünnaku käigus ning Kangert ootas teda järgi.

Umbes 25 mehe grupifiniši teisele kohale võitis Enrico Battaglin (Bardiani Valvole-CSF Inox), Nibali lõpetas etapi samuti selles grupis Kangertist 20 sekundid ennem.

Nibalist veelgi rohkem ebaõnne oli suurfavoriit Bradley Wigginsil (Sky), kes samuti etapi lõpuosas kukkus ning kaotas finišis favoriitidele poolteist minutit. Kokkuvõttes tõusis velotuuri liidriks hispaanlane Benat Intxausti (Movistar), Nibali kaotab talle teisena 5 sekundit. Kangert tõusis 36. kohale, kaotust uuele liidrile 3.14.