26-aastane Henao elab ja treenib oma sünnikohas Rionegros, mis asub merepinnast rohkem kui 2000 meetri kõrgusel, kus tal eelmise aasta oktoobris regulaarsel võistlusvälisel kontrollil vereproovid võeti.

"Ei tasuks veel järeldusi teha. Me tahame lihtsalt kõik õigesti teha ja neid dokumente paremini mõista," ütles Sky tiimipealik Dave Brailsford tiimi kodulehel.

Henaod hoitakse võistlustest eemal vähemalt kaheksa nädalat, mis tähendab, et ta ei saa muu hulgas kaasa teha 9. mail Belfastist startival Giro d'Italial. Samuti oli tal plaanis osaleda äsja lõppenud Tirreno-Adriatico tuuril. Kolumblane loodab, et oma Tour de France'i debüüdi saab ta sel aastal ikkagi tehtud.

"Meie ekspertides tekitasid Sergio võistlusvälise kontrolli testid kõrgmäestikus küsimusi - neid tutvustasid meile sel talvel antidopingu ametnikud. Meie enda teadmised selliste juhtumite puhul on piiratud ning me viime läbi sõltumatu uurimise, et paremini mõista, millist efekti merepinnalt kõrgmäestikusse treenima minemine avaldab."

Team Sky on abi palunud ka Rahvusvaheliselt Jalgratturite Liidult (UCI) ja ratturite antidopinguühingult.

Tegu on juba teise Sky ratturiga, kelle vereproovidest on anomaaliaid leitud. 2012. aasta Suurbritannia tuuri võitja Jonathan Tiernan-Locke bioloogilisest passist leiti eelmisel aastal anomaaliaid, kuid mingeid konkreetseid karistusi pole talle veel määratud.