Kõnealune intsident leidis aset möödunud reedel, kui Gilbert ja Vliegen olid maanteel oma treeningut läbi viimas ning üks auto neist ohtlikult möödus. Kuna juhtum toimus Belgias, on kõige enam antud sündmust kajastanud just sealne meedia, kes spekuleerib, et autojuht ja tema kõrvalsõitja võisid olla ka joobes.

Omapärase arenguna räägitakse, et eksmaailmameistrit Gilbertit võib aga ees oodata vangistus, sest autos olnud isikud väitsid, et rattur kasutas nende vastu gaasi, mida Belgias aga illegaalseks relvaks peetakse. Teoreetiliselt võib Belgia profiratturit selle eest ees oodata 1-kuu kuni 5-aasta pikkune vanglakaristus. Võimalik on ka rahatrahv ulatuses 100 kuni 25 000 eurot.

Kuna aga Gilbert ostis enda sõnade kohaselt gaasi Prantsusmaalt, kus see on legaalne, siis soovib ta süüdistustest vabaneda. "Prantsusmaal on see vabamüügis ja ma ostsin selle, kuna olen ka varasemalt treeningu ajal agressiivse käitumisega tegelema pidanud," rääkis Gilbert Belgia meediale.

Nüüd, kus kõik osapooled on politseiga rääkinud, sai ratturite sõnul sündmusteahel alguse sellest, kui auto neist ohtlikult möödus. Ratturid näitasid seepeale käežestidega oma rahulolematust, mispeale auto peatus. Pärast auto peatumist haaras juht Gilberti paremast käest, kiirendas ning seepeale viskus rattur vastasritta, kus ta napilt kokkupõrget vältis.

Samade isikutega puutusid nad kokku ka linnatänavatele jõudes ja siis saatsid autosviibijad neid erinevate solvangutega. Leidis aset ka kähmlus ning kogu intsidendi tulemusena murdis Gilbert kolmest kohast oma näpuluu. Kuna tal on kogu sündmuste kohta ka tunnistajad, plaanib BMC Racingu rattur oma õiguste eest võitlusse asuda.