Meistrivõistlused algavad neljapäeval kõigi vanusegruppide temposõitudega ning reedest pühapäevani selgitatakse meistrid ühisstardiga sõidust.

Individuaalses temposõidus võib peamiseks meistrisoosikuks pidada Gert Jõeäärt, sest Tanel Kangert ja Rein Taaramäe ei saa osaleda, seoses Tour de France ettevalmistustega. Naiste arvestuse kindel favoriit on Liisi Rist.

Meistrivõistluste üks oodatuimaid sõite toimub pühapäeval algusega kell 11.00, kui Vändra keskusest antakse start U23 ja eliitklassi meesratturite grupisõidule. Võistlusmaa pikkuseks on 182,5-kilomeetrit, kus alguses läbitakse kaks suurt ringi ning seejärel 6 lühikest ringi. Meeste ja U23 vanusegrupi ratturite sõidus on oodata põnevat heitlust kodukohas võistlevate Kangerti ja Taaramäe vahel, kellele kindlasti on tugevat konkurentsi pakkumas valitsev grupisõidu Eesti meister Alo Jakin ning Tour of Estonia võitnud Martin Laas.

Varasemalt on noorte ja seenioride maanteesõidu meistrivõistlusi juunioride- ja eliitklassi meistrivõistlustest eraldi peetud, kuid käesoleval aastal on need kokku viidud.

Kõigist võistluspäevadest näidatakse ka otsepilti.