Aastatel 2013 kuni 2016 profitiimi IAM Cycling kuulunud šveitslane otsustas reede hommikul sotsiaalmeedias enda seotust dopinguvõrgustikuga tunnistada. Langi otsus tuli pärast seda, kui Šveitsi võimud meest dopinguvõrgustikuga seoses küsitlesid. Lang ei soovinud väljaandele vastust anda, vaid postitas veidi aega hiljem hoopis sotsiaalmeediasse omapoolse avalduse.

"Minu nimi on Pirmin Lang ja ma olen 35-aastane," alustas šveitslane Twitteris. "Tänasega astun ma profispordist tagasi. Ma alustasin rattaga sõitmist 20 aastat tagasi ning olin aastatel 2013-2017 profirattur ja praegu spordidirektor."

"Loetud aastad tagasi panin aluse süsteemile, mille abil saab arendada noori jalgratturitest talente Šveitsis. Nägin seda võimalusena jagada oma kirge, teadmisi ja kogemusi. Võimalust midagi tagasi anda."

"Üle kõige ihkasin seda, et saaksin noori kaitsta vigade eest, mida ma professionaalse karjääri jooksul tegin," lisas šveitslane. "Ma ei saa neid vigu enam isikliku saladusena hoida. Ma ei saa neid peita oma tiimikaaslaste ees, kes mind usaldasid ja partnerite ees, kes mind toetasid. See oli saladus ka minu naise ja pere ees. Ma olen läbi oma profiratturi karjääri petnud. Ma olin osa "Aadrilaskmise" võrgustikust. Ma olen valetanud ja vastutan oma tegude eest."

Ühtlasi astus Lang tagasi Šveitsi rattatiimi SRA Swiss Racing Academy direktori kohalt. Tiim teatas reedel, et Lang andis lahkumisavalduse sisse pärast seda, kui politsei teda dopinguvõrgustikku kuulumise osas küsitles.

Kuna Lang oma avalduses midagi enamat ei täpsustanud, pole selge, kui pikalt ta dopinguvõrgustikku kuulus ning missugune tema roll seal täpsemalt oli.

Mäletatavasti sai ka Eesti sporti raputanud dopinguskandaal alguse mullu veebruaris toimunud suusatamise MM-il, kui operatsiooni "Aadrilaskmine" käigus võeti veredopingu tarvitamisega vahele Austria suusatajad Dominik Baldauf ja Max Hauke, kasahh Aleksei Poltoranin ning Eesti suusatajad Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv. Hiljem tunnistas veredopingu tarvitamise üles ka Algo Kärp.