"Mägirattasprint tekitas paraku vähe elevust. Tundsime, et senisel kujul ei anna mägirattasprint enam Rattamaratoni programmile olulist lisaväärtust ja korraldamisega seotud kulu on suurem kui saadav tulu," põhjendas programmimuudatust võistluste direktor Indrek Kelk.

Mägirattasprint toimus esimest korda 2001. aastal ning on ühe erandiga toimund igal aastal. Seniste sprintide selge valitseja on olnud Caspar Austa, kes on võitjaks kuulutatud koguni kaheksal korral, seda ka eelmises aastal.

Ent Kelk lisas, et kindlasti pole atraktiivne mägirattasprint lõplikult SEB Tartu Rattamaratoni kavast kadunud. "Peaksime panustama sprindile senisest veel rohkem tähelepanu. Selle saavutamiseks on vaja leida eraldi esitlussponsor, Mägirattasprindi projektijuht ja fookus puhtalt selle ürituse promomiseni kuni interneti otseülekandeni välja," rääkis Kelk.

"Võistlus on sportlikus pooles tegelikult väga atraktiivne ja vaatemänguline - palju huvitavam kui Rattamaraton ise. Küsimus on ainult ressursis ja energias, kuidas see vaatemäng palju rohkemate vaatajateni viia".

Kelk kinnitas, et sprindi ärajäämine pole siiski üdini halb uudis: "Seoses sellega saame laupäeval keskenduda senisest veelgi rohkem ainult lasteürituste läbiviimisele ja pühapäevase Rattamaratoni viimaste ettevalmistuste läbiviimisele".

SEB 16. Tartu Rattamaratoni põhidistantsid toimuvad 15. septembril. Seejuures lõppeb soodsaim registreerimisvoor juba reedel! Kuni 16. augusti õhtuni saab pikale, 89 km distantsile end kirja panna 30€ eest. Osavõtt lühemast, 40 km distantsist maksab 20€. Alates laupäevast on hinnad juba vastavalt 40 ja 25 eurot.