Teine oli hispaanlane Luis-Leon Sanchez (Caisse d'Epargne) ja kolmas itaallane Damiano Cunego (Lampre). Mõlemad mehed said Casariga sama aja.

Velotuuri kerkis juhtima Andy Schleck (Saxo Bank) Luksemburgist, edestades hispaanlast Alberto Contadori (Astana) 41 sekundiga. Seni kollast liidrisärki kandnud austraallane Cadel Evans (BMC) kustus viimasel rängal tõusul ja pudenes paremate seast.

Sama saatus tabas ka Rein Taaramäed (Cofidis), kes kuulus viimase, kõrgeima kategooria tõusu eel 12 mehelisse jooksikutegruppi. Taaramäe ei suutnud liidritega sammu pidada ja kuue minutiline vahe peagrupiga kuivas kokku kohe tõusu alguses.

Taaramäe lõpetas etapi 79. kohaga, kaotust võitjale kogunes 20.39. Kokkuvõttes on eestlane 130. positsioonil. Schleckist jääb ta maha 1:24.53.

OTSE:

Etapi võitis Sandy Casar (Francaise des Jeux). Velotuuri üldliidriks kerkis Andy Schleck.

Taaramäe on langenud viimaste sekka.

Liidritel on tõus võetud. Vahefiniši võidu noppis Anthony Charteau (Bbox). Sõita on veel 27 kilomeetrit, valdavalt mäest alla.

Taaramäest nimekamadki mehed on raskustes. Nimelt ei püsinud üldliider Cadel Evans (BMC) parimate tempos ja on kollast särki kaotamas. Hetkel juhib tuuri virtuaalselt Andy Schleck (Saxo Bank). Tiitlikaitsja Alberto Contador (Astana) kaotab talle teisena 41 sekundiga.

Ratturid on poolel mäel. Aleksandr Vinokurov (Astana) püüdis Taaramäe kinni, eestlane üritas kasahhi kannul püsida, ent ei suutnud.

Taaramäe on liidritest maas 3.10, kuid edestab peagruppi veel 1.52-ga.

25 kilomeetrisest tõusust on võetud viiendik. Paraku jäi Taaramäe liidergrupist maha.

140 km läbitud. Jooksikute edu on kasvanud 6.15-le. Paari kilomeetri pärast algab ratturitel aga tõsine katsumus, kui hakatakse ronima kõrgeima kategooria mäefiniši poole.

Ratturitel on seljataga 125 kilomeetrit. 12 jooksikut on laskumistel vahet peagrupiga suurendanud. Nüüd on nende edu 5.21.

Vahefiniš võetud, Taaramäe punkte ei saanud. Sõidetud on 100 kilomeetrit, jooksikute edu püsib 4.26 peal.

Läbitud 95 km. Kohe jõutakse teise esimese kategooria mäefinišisse. Endiselt on ees 12 meest, teiste seas ka Taaramäe. Edu peagrupi ees on vähenenud 4.26-le.

Praeguseks on ratturid läbinud 83 kilomeetrit ja võtnud ühe esimese kategooria tõusu. Peagrupist on lahti rebinud 12 meest, teiste seas ka Rein Taaramäe (Cofidis). Jooksikute edu peagrupi ees on 5.26.

Etapil on üks kõrgeima ja kaks esimese kategooria tõusu.

Prantsusmaa velotuuril on täna kavas 204,5 km pikkune etapp, mis viib ratturid Morzine-Avoriaz’st Saint-Jean-de-Maurienne’i.