Esimest korda Sangastes võidutsenud Laas kommenteeris sündmusi järgmiselt: „Sõidu lõpp oli väga huvitav, 30 km enne lõppu sõitsid Jörgen Matt ja Alo Jakin eest ära. Oli suhteliselt peata olek, väga koostööd ei tehtud, ühist keelt ei leitud ja keegi töö tegemist enda peale ei tahtnud võtta. Seejärel hakkasime meie Kristjan Oolo ja Aksel Nõmmelaga koostööd tegema, tänu millele saime kruusa peale jõudes Jakini ja Mati kätte. Viimasel kruusalõigul läks peamistel favoriitidel Jakinil ja Norman Vahtral kumm. Lootsin ise rahulikult lõpuni tulla, aga Nõmmela ja Oolo ründasid lõpus ning pidin sellega kaasa minema ja õnneks suutsin lõpuni võidelda. Olen sama võidusõitu sõitnud varem kahel korral, aga mõlemal korral külmas ja vihmas, tänane soe ilm ja Lõuna-Eesti päike tegid sõidu eriti nauditavaks.“

Naistest oli parim Liisa Ehrberg (ProShop Team), kes üldarvestuses teenis 40. koha.

Sangaste Valgete Teede rattaralli näol on tegemist Eestis ainulaadse võistlusega, mis liigitub küll maanteerattasõidu alla, aga rada vürtsitavad asfaldilõikude vahele pikitud kruusateede lõigud. Tegu on kuulsa Pariis-Roubaix võidusõidu Eestimaise versiooniga, kus Põhja-Prantsusmaa munakiviteid asendavad Lõuna-Eestile omased valged kruusateed.

Pikk distants kulges marsruudil Sangaste Lossiküla-Tagula-Karula-Lüllemäe-Haabsaare-Valtina-Kobela-Tagula-Lauküla-Vastsemõisa-Lossiküla. Pikal distantsil oli kokku 6 kruusalõiku kogupikkusega 31 km ehk 39% rajast, kasutada võis vaid maantee või cyclokrossi jalgrattaid.

23,2 km pikkuse rahvasõidu võitis Ragnar Tarmu ajaga 38.22, teine oli Ardy Utar ja kolmas Kaarel Vent (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi).

Lühikesel rajal oli ka üks kruusalõik pikkusega 5,9 km, rada kulges marsruudil Sangaste Lossiküla-Tagula-Lauküla-Vastsemõisa-Lossiküla. Sellel distantsil oli lubatud osaleda igat tüüpi ratastega.