26.-29. mail võistlesid maanteeratturid Klaipedas rahvusvahelisel juunioride velotuuril ”Golden Dene”. Eestlaste kõrval asetasid rattad stardijoonele Ukraina, Poola, Valgevene, Leedu, Läti, Moldova ja Soome riikide koondised ja klubid.

Eelviimase võistluspäeva hommikul enne avastasid soomlased ja Riho Räim, et nende võidusõidurattaid pole. Eestlastel langes varguse ohvriks saarlaste 3 tempo- ja üks maanteesõiduratas ja lisaks oli kadunud ka sellel võistluseks Saaremaa klubi esindava Pärnu noormehe temopsõiduratas. Soomlastelt viidi ära 3 maanteeõiduratast.

Võidusõitjad ei jätnud oma rattaid kuskile ükskõikselt või valveta, vaid paigutasid rattad võõrustajate palvel selleks ettenähtud lukustatud hotelli koridori. Vargad olid trellitatud akna purustanud ja selle kaudu tunginud hotelli. Kaasavõetud rattad viidi hotellist välja ukse kaudu, mille nad seestpoolt olid avanud.

Antud juhtum on klubile ja noorsportlastele tõeline löök, mis varjutas kogu edasise võistluse. Tegemist polnud ju lihtsalt liikumisvahendite vargusega vaid antud kontekstis tööriistadega. Kui enne vargust hoidis tuuril esikohta Viikingi klubi sõitja (Mihkel Räim), siis pärast rataste varastamist ei olnud meil enam võimalik teistega võrdväärselt võistelda ja tuli loobuda kaasarääkimisest kõrgete kohtade eest.

Küsimus pole aga ainult ühe võistluse nurjumises vaid kahtluse all on Viikingite ja Pärnumaa värve esindava Timmo Jereti edasised võistlused. Juunikuu lõpus selgitatakse esmakordselt Saaremaal Eesti Meistrid temposõidus, kus vastav varustus on hädavajalik. Sobivaid temporattaid on aga raske nii kiiresti leida, isegi meie avatud maailmas, finantsidest rääkimata. Riho Räim soovitab teistel võistlustel käivatel klubidel olla äärmiselt tähelepanelik, mõeldes läbi, kuidas oma vara turvaliselt hoida. Pakibussis rataste juures ööbimine pole tema jaoks võõras, kuid seda mitte paaril viimasel aastal.

Harry Emerson Fosdick`i sõnade kohaselt on skandinaavlastel kõnekäänd, mis ütleb et Viikingid lõi põhjatuul. „Kust me oleme küll võtnud arvamuse, et mõnus ja hästikindlustatud elu ilma murede ja raskusteta on kedagi iseendast teinud heaks või õnnelikuks? Vastupidi – need kes end haletsevad, teevad seda ka siis, kui nad pikutavad pehmetel patjadel. Läbi kõigi aegade on inimesed saanud meelekindlust ja leidnud õnne tänu kõikvõimalikele katsumustele – kergetele, rasketele ja keskmistele, kui nad on oma õlule võtnud isikliku vastustuse koorma. Niisiis, põhjatuul on loonud viikingeid rohkem kui üks kord”

Lõppeva nädala vältel on Viikingid saanud kuulda „kaastundeavaldusi“, mis on päädinud konkreetsete toetusavaldustega Saaremaa ettevõtjate poolt. Klubi juht R. Räim on neile äärmiselt tänulik ja loodab, et selline üleskutse on kõne all ka Pärnus Timmo Jereti toetuseks.