Peamiselt kerges vastutuules kulgenud võidusõidul oli ohtralt üritamist ja lahtirebimisekatseid, kuid pikka aega ei õnnestunud kellelgi peagrupist ära sõita.

Alles enne Vändrat õnnestus 12-mehelisel grupil edukas rünnak. Sõidu käigus kasvas nende edu maksimaalselt kahele minutile. Umbes 15 kilomeetrit enne finišit hakkasid aga jooksikud väsima ja liidergrupp lagunes. Nii jäid ette Alo Jakin, Rene Mandri, Gert Jõeäär ning Herbert Budans.

Rapla kesklinnas finišeerunud etapil võidutses lätlane, kes edestas lähimaid konkurente 16 sekundiga. Peagrupp kaotas võitjale 1.04.

Herberts Budans tunnistas, et pärast seda kui jäädi neljakesi ette, ei püüdnud ta eriti tööd teha, kuid umbes viis kilomeetrit enne lõppu otsustas rünnata. „Ma pole eriti hea sprinter, seepärast pidin üritama ja see õnnestus," rääkis lätlane, kes loodab, et saab velotuuril veel positiivseid emotsioone.

Viie aasta eest Saaremaa velotuuri võitnud Gert Jõeäär ei teinud lätlasele allajäämisest suurt numbrit. „Meil käis lõpus Jakiniga võitlus liidrisärgi peale ja nii sai Budans minema," kommenteeris kollase liidrisärgi selga saanud Jõeäär lõpukilomeetrite heitlust. Ta lisas, et särgi kaitsmise nimel seisab ees tõsine võitlus. „Homme tuleb suur sõda, peab võtma ka mõned vahefinišid. Olen selleks valmis ja oleks tore veelkord velotuur võita."

Velotuuri liidrile Gert Jõeäärele kaotab Alo Jakin üheksa, Ervin Korts-Laur 44 ja Jaan Kirsipuu 49 sekundiga.

Meeskondlikult juhib Hansabuss Mixed Team, edestades ühe minuti ja 25 sekundiga CFC Spordiklubi.