Haanja kõrgustikel kulgenud 63 kilomeetri pikkune maraton on rohkem kui 900 tõusumeetriga sarja kaheksast osavõistlusest raskeim, aga samal ajal ka sarja üks põnevamaid etappe. Austal kulus distantsi läbimiseks 2:18.21.

Otsustav äraminek liidergrupis toimus Premium7 vahefinišile eelnenud järsul 12% kaldenurgaga tõusul, raja 46-ndal kilomeetril Kurgjärvel. Seekord ründas Austa, võitis kindlalt vahefiniši ning suutis tekkinud edu lõpuni hoida. Seega teenis Austa Rõugest maksimaalsed 1506 punkti, mis tõstsid ta kolme etapi tulemuste summas sarja üldliidriks. Väärtuslikke aktiivsuspunkte, mis võivad olla otsustavad sarja kokkuvõtliku paremusjärjestuse selgitamisel, jagus veel Alges Maasikmetsale, Silver Schultzile ja Peeter Tarvisele. Võitja keskmiseks kiiruseks kujunes Rõuges 27,3 km/h. Võrdluseks – eelmisel etapil Kõrvemaal oli võitja keskmine kiirus 30,8 km/h.

Võitjast 15 sekundit hiljem oli finišis Alges Maasikmets (Amps - Extreme Sport) ja 21 sekundit hiljem Raido Kodanipork (Arctic Sport Club). Neile siis vastavalt teine ja kolmas koht, kusjuures mõlemal mehel on vanust 45 aastat. Imetlusväärne! Esikuuikusse mahtusid veel Peeter Tarvis, Allan Oras ja Silver Schultz.

Parim naine Greete Steinburg (Purustaja Giant Team/Rakke) lõpetas üldarvestuses 166. kohal. Tema aeg 2:49.25. Steinburgile järgnesid Liisa Ehrberg (Peloton/Classic) ning Inge Kool (Purustaja Giant Team/Rakke).

Probar poolmaratoni 30 kilomeetriselt võistlusrajalt jõudis esimesena üle lõpujoone Reigo Roosimets Nõmme Rattaklubist, kellele järgnesid Kristo Prangel ja Siim Lepik. Probar poolmaratoni liidrisärgis jätab Kristo Prangel.

Võistkondlikus arvestuses kuulusid Rõuges esikohapunktid A&T Sport Teamile, edestades Thule Opel ProTeami, kes jätkab aga sarja võistkondliku liidrina. Naiskondadest oli Rõuges parim Peloton/Classic, kolme etapi kokkuvõttes juhib Purustaja Giant Rakke naiskond.

Kokku osales Rõuge rattamaratonil 1373 ratturit, neist 876 põhisõidul, 371 Probar poolmaratonil ning 126 väikest ratturit Herkuless lastesõitudes.