Muhus Liivalt alguse saanud, läbi Orissaare, Leisi, Kaarma ja Viidu kulgenud võidusõidu otsustavad sündmused leidsid aset Viidumäe kruusalõigul, kus mitmeid tabas kummi purunemisega ebaõnn.

Lõpus sai ette 42 meheline grupp, kellest umbes 10 kilomeetrit enne finišit eraldusid Rene Mandri, Mikko Paajanen, Andris Vozekalns ja Gabriel Leppik.

Kuressaares toimunud finišis oli konkurentidest nobedam Rene Mandri, kes edestas Paajaneni ja Vozekalnsi.

„Lõpukurvi tulin lätlase järel. Ta alustas finišit, tulin tema seljatagant välja ja nii oligi,“ rääkis Rene Mandri võidu vormistamisest Kuressaare spordihoone juures.

Mandri sõnul oli etapi algus talle väga raske, sest ta osales ühes kukkumises ja pidi jooksu vahetama. „Tuli tükk aega taga-ajamist, et ees pundis püsida,“ rääkis rattur, lisades, et lõpus läks tal enesetunne juba paremaks.

Mandri hinnangul sai etapil määravaks Viidumäe kruusalõik, kus tema meeskonnal Peloton õnnestus oma taktika ellu viia. Ohtliku teelõigu algul mindi kogu meeskonnaga grupi ette ja prooviti eest ära sõita.

„Konkurentidel oli palju kummipurunemisi ja see mängis meile omakorda edu kätte. Meie põhimeestel jäid kummid terveks ja nii saime rünnata. Kuna tuuri liider Mart (Ojavee) jäi lõpuks üksi, siis ei suutnud ta asja kontrollida ja kasutasime selle olukorra ära. Lõpus oli juba vormistamise küsimus,“ võttis Mandri sõidu otsustavad hetked kokku.