"Ütleme niimoodi, et kui Tour de France ära jääb, siis see on täielik katastroof profispordile. Enamik World Touri meeskondi üldse eksisteerivad sellepärast, et sponsorid annavad neile vahendid just tänu Tour de France'i kajastusele. Tour de France lihtsalt pakub sellist meediaväljundit, mida mitte ükski teine spordiüritus maailmas ei paku," ütles Tartus tegutsevat Eesti ainsat kontinentaalklubi vedav endine profirattur Rene Mandri ERR-ile.

"Sinna need kümned miljonid alla tambitakse, ainult selle ühe ürituse jaoks. See on väga loogiline, et see üritus peab toimuma."

"Nii- või naapidi ei saa see üritus olema enam selliste rahvamassidega, nagu ta on tavaliselt olnud. Tour de France'i edu Giro d'Italia ja Vuelta ees on eelkõige see, et juuli keskel on suurel enamusel eurooplastest puhkused võetud, see on see, mis rahvamassid kohale toob," jätkas Mandri. "Nüüd, kui koroonaviirus lõpeb, on kõigil inimestel käed-jalad tööd täis ja sellist puhkuste perioodi nii või naa ära ei kasutada, seda enam, et sellisel ajaperioodil seda nagunii ei võeta. Algavad ju ka koolid, pered ei saa enam liikuda. See saab olema palju väiksematele rahvamassidele, kes kohapeal jälgib."