Eelmisel aastal lustis samal rajal 1621 last. TILLUsõidu 500 m ja 1 km rajale sõitis 1221 väikest spordisõpra ja 5,2 km pikkuse MINImaratoni finišijoone ületas sel korral koguni 575 ratturit. Üha suuremate numbritega stardiprotokollis uhkeldav rahvaspordiüritus võib end omataoliste hulgas maailma suurimaks pidada.

Rattamaratoni lastesõidud võtsid pidulikult kokku ka Tartu MINI Neliküritus 2010, mille raames on noored spordisõbrad suusatanud, jooksnud ja rattaga sõitnud nii rattaralli kui rattamaratoni raames. Peale esimest kolme ala oli MINI Nelikürituse läbijaid 479, eelmisel aastal oli kõikide etappide läbijaid laste seas kokku 252.

Maratoni üks tugisammastest, projektijuht Kunnar Karu jääb hooajaga rahule. „Ürituste mastaap on suuremaks muutunud ning järgmiseks aastaks tuleb natukene programmi hajutada, et ei oleks nii palju trügimist ning kõikidele lastele jääks üritusest ikka positiivsed emotsioonid.“

Kõige keerulisemaks osutus Karu sõnul sel hooajal suvel Tartu kesklinnas peetud SEB 28. Tartu Rattaralli, kuna ei osatud arvestada niivõrd suure osalejate arvuga. Positiivset üllatust pakkus talle isiklikult ka suur huvi rulluisutamise vastu, mida demonstreeris ehedalt maratoni raames aset leidnud Hawaii Expressi treeneri Tõnis Tali läbiviidud rulluisukool.
„Potentsiaali on palju, kuid selgelt kõige keerulisem ala just väikestele lastele. Maanteeameti eestvedamisel on loodud palju kergliiklusteid, see annab kindlasti tulevikus palju juurde,“ lisas Karu.

SEB 13. Tartu Rattamaratoni MINI Nelikürituse hooaja pidulik lõpupidu toimub 2. oktoobril algusega kell 19:00 klubis Atlantis. Kohapeal lõbustavad lapsi meeleoluka programmiga Tähe Noortekeskuse mängujuhtide eestvedamisel Maratoni jänesed ning toimub palju muud põnevat. Tegevust jätkub kogu õhtuks igas vanuses lastele.