"Puhkus on täies hoos ning tunne on normaalne. Viimane vereproov näitas, et keha reageerib puhkusele – nt hematokriti tase, mis on sellel aastal katastroofiline olnud, tõusis kahe nädalaga 4 ühikut ja hemoglobiin 15 ühikut ning testosteroon 15 ühikut," kirjutas Taaramäe oma blogis. "Plaanis ongi iga kahe nädala tagant väike kokkuvõte teha, kuidas keha kosunud on. Järgmine check on uue nädala keskel."

Profiratturile valmistab muret, et planeeritud operatsioon viibib. "Taani lõikus alles tuleb, asjad seal eriti ei edene, kuid lootust on, et uuel nädalal olen targem, kuna üks tuttav taanlane Lõuna-Prantsusmaalt võttis kohalikega ühendust. Seal riigis pididki need asjad rohkem tutvuste kaudu liikuma," märkis Taaramäe.

Neljanädalase puhkuse jooksul pole Taaramäe jalgrattaga sõitnud, kuid on käinud jooksmas, ujumas ning jõusaalis.

"3-4 nädalat puhkust on veel ees. Nagu ma olen öelnud, pole ma kunagi nii kaua jalad seinal olnud. Tavaliselt piirdub asi 3-4 nädalaga, kuid ma ei karda topeltpuhkust. Arvan, et see teeb mulle head. Olen olnud läbi aastate maksimalist ja töörügaja. Vahest selline pidev masina piinamine seletab minu stabiilselt kehva verepilti (isegi tippvormis olles pole kunagi millegagi hoobelda olnud). Näiteks üks Eesti spordiarst, kellega vestlesin arvas, et kahekuulise puhkuse tulemusena võib tekkida ka verepildis pikaajaline positiivne muutus," lisas Taaramäe optimistlikult.