Laas alustas Prantsusmaa amatöörklubis sõitmist 2013. aastal Team Pro Immo Nicolas Roux värvides, kus hetkel Duracka spordidirektorina töötab. "Oma esimesel hooajal Prantsusmaal õppisin ma alles võidusõite tundma. Siinne rajaprofiil võistlustel on selline, mida ma varem polnud näinud," lausus tartlane DirectVelole. "Eestis meil selliseid tõuse pole, võidusõidud toimuvad ainult tasasel maal. Kohati on harjumine olnud väga raske." Siiski õnnestus Laasil kohe debüüthooajal saavutada kaks võitu (mullu septembris), vahetult enne 20. eluaasta täitumist: le GP d´Issoire ja GP des Grattons.

Tänavu kulutas Laas võidu kirja saamiseks tunduvalt vähem aega. Hooaeg algas teise kohaga GP de Carces ühepäevasõidul veebruaris ning hooaja esimene võit tuli möödunud pühapäeval. "Olen hakanud tõusudega harjuma, mis Prantsuse sõitudel esinevad, kuid suured mäed ei hakka mulle kunagi sobima,“ selgitas Laas.

Vastupidiselt Taaramäele kuulub Martin Laas „raskete“ ratturite kategooriasse ning järgmisena soovib tartlane oma kiirust näidata Prantsuse Karika etappidel ja UCI 2.2 mitmepäevasõitudel, kuhu tema klubi kutsutakse ning loomulikult Eesti meistrivõistlustel U23 vanuseklassis.

Rein Taaramäe on noore sprinteri arengusse panustamas veelgi enam ning läbi oma rattaklubi soetas noorele talendile mitu tuhat eurot maksva spetsiaalse jõumõõtmisseadme SRM. Sama seadme sai ka teine Taaramäe rattaklubi liige, samuti amatöörina Prantsusmaal võistlev Risto Raid. „Soetasime poistele SRM-id ning aitan neil seda aparaati tundma õppida. Minu mänedžer saadab Laasi failid ka teistele profiklubide treeneritele ning Cofidise treenerile saadan ise,“ sõnas Taaramäe portaalile Rattaprofid.

„Maailma üks kiiremaid maanteesprintereid Nacer Bouhanni tegi tänavu Etoile de Bessege velotuuri ühel etapil oma isikliku rekordi saavutades maksimaalse jõu näitajaks 1500 vatti. Laas on temaga üsna sama mõõtu ning pühapäevase sõidu finišis sai Laas maksimaalse jõu näitajaks 1450 vatti. Sõidud ei ole küll üks-ühele võrreldavad ning ainult ühe näitaja najalt põhjapanevaid järeldusi teha ei saa, kuid lootustandev on see tulemus siiski,“ oli Taaramäe noore eestlase sooritusega rahul.

„Kohaliku tähtsusega sõidu võit iseenesest ei pruugi midagi märkimisväärset juurde anda, kuid kui mõni spetsialist saab faile analüüsida, millise jõuga võit teeniti, võib see aidata ka profilepinguni,“ oli Taaramäe optimistlik.