"Ega siin erilist jõulumeeleolu pole. Monaco on küll jõuluehteis, kuid prisked soojakraadid, mis ulatuvad 15 ümber ja võimaldavad suurepäraselt treenida, pärsivad õige jõulutunde tekkimist. Harjunud kuidagi, et peab olema pakane ja lumemöll," rääkis Taaramäe väsinud häälega. Eile tabas teda kõhuviirus, mis kurnas organismi päris korralikult. Söögiisu kadus ning keres keeras kui pesumasina trummel oleks tööle unustatud. Täna on lood vähe paremad, ehkki plaaniväline puhkepäev tuleb siiski võtta. Aga homme ootab taas treening ja ideaalis tuleks pedaale sõtkuda 4 tundi.

"Kuni kojuminekuni elan rutiinset sportlaselu, kus päeva täidavad treening, magamine ja söömine. Ahjaa, kingituurid said ikka tehtud. Eestisse tulengi nagu jõulumees, vaid kingitused kaasas. Mul on Monacos külas Martin Laas, kellega koos treenime ja süüa teeme. Ega tänagi viitsi endale miskit erilist lubada, tundub, et menüüs on riis, salat ja liha. Tavaline sportlase toit," muigab rattaproff.

"Koju jõudes luban endale kindlasti verivorsti ja hapukapsast. Mingit hapukapsast leiaks ka siinsest kaubandusest, aga see pole ikka see õige, kodune kraam. Talvine Eesti hoiabki ärevust üleval, et ohh jõulud ja pühad on ukse ees! Ei tea, kas kodus viibides õue sõitma saabki, sest mina alla -10kraadi ratta selga ei istu. Vahetan siis õues punnimise pukisõidu vastu välja. Aga kui temperatuur maksimaalselt -10 kraadi, võtan kuurist oma naelkummidega vana velo, kihutan lumel ja jääl nagu põhjapõder jõulumehe saani ees," lubab Taaramäe oma blogis. Talverõõme saab ta esialgse plaani kohaselt nautida 6. jaanuarini, mil tuleb siirduda Cofidise klubiga järgmisesse treeninglaagrisse.