Rein Taaramäe kirjutab oma
blogis
: "Pole küll ajakirja ise näinud, kuid ei usu, et maailma parim rattaajakiri seda tabelit sportlike tulemuste põhjal koostas. Mitte mingil juhul ei oleks ma saanud edestada Luis Leon Sanchez´t ega David Moncoutied ... Ärgem unustagem, et Luis Leon võitis Vahemere velotuuri ning etapi Tour du Haut Var´il ja võitis veel peale nende etapi Pariis-Nice velotuuril ning ka üldarvestuse. Minu klubikaaslane Moncoutie võitis aga raskeima etapi Vahemere tuuril, hiljem võitis veel raske etapi Dauphine Libere´l ja tagatipuks kuulus talle etapivõit Vueltal ning teist aastat järjest krooniti ta velotuuri mägede kuningaks. Nii, et üks ühele selliseid tabeleid küll võtta ei saa."

22-aastane Taaramäe lõpetas Lõuna-Prantsusmaal just 11 päevase, pikkade treeningute tsükli. Alla viie tunniseid treeninguid kavas polnud.

"Treeningud kujutasid endast pikki, paraja tempoga mägedes uhatud ponnistusi. Enamasti tuli ühe otsa peale 5-7 mäge kuni 2500 tõusumeetriga, keskmised kiirused jäid 26-28km/h vahele. Siin mägedes kiirusega uhkustada ei maksa. Intensiivseid harjutusi trennis ei teinud, üritan praegu hoida mootori võimalikult madalatel pööretel. Selle eest tegin jõutreeninguid st. mägedes teatud harjutusi, kus suure ülekandega peab mitmeid minuteid järjest kangutama," kirjutab ta oma blogis.

"Kõik need trennid tulid mõnusalt ja magusalt kätte, ei olnud tunnet, et täna ei jõua või enesetunne on halb või et üks minut tunduks kui  üks tund. Ausalt öeldes, niigi hea enesetunne paranes pärst igat trenni veelgi ning kui trennides juba viis tundi täis sai, siis oli päris kahju, et kodu nii lähedal on. Ainuke suurem muutus oli see, et kui alguses olid keskmised temperatuurid 15-17 kraadi, siis juba eelmisel nädalavahetusel oli külm, keskmine temperatuur 8 kraadi ja madalaim 4 kraadi. Aga ega siin midagi ägada pole - Prantsusmaa kõige soojem kant ja üldse üle euroopa hetke üks soojemaid kohtasid."