Sarja viimasel etapil soovib taaskord rattasportlikult aega veeta, Eestimaa rattaspordi uhkus Rein Taaramäe, kes jagab kõigile soovijatele autogramme lastesõitude Herkuless registreerumistelgis kl 15:00-15:30

Jõulumäe Tervisespordikeskusest algav 62 km pikkune maratoni rada kulgeb suuremas osas kaunis parkmetsas, kus pinnaseks on kõvapõhjaline metsatee, samblane metsaalune ja liivane luitepealne. Vahelduseks leidub ka sooäärseid turbaauke. Tänavuse maratoni rada kattub osaliselt eelmise aasta rajaga. Rajameister on teinud väikeseid muudatusi kogu raja ulatuses, mõned lõigud on väljas, mõned uued jällegi sees.

Põhisõidu lähe antakse keskpäeval kell 12:00. Shimano Poolmaraton on 32 kilomeetrit pikk ja saab stardipaugu kell 13:30. Maratoni rajal on 4 teenindus-toitlustuspunkti (TP-d), kahekümnekuuendal kilomeetril ootab Premium7 Vahefiniš, Europark Mäefiniš on kahekümnekaheksandal kilomeetril Kelgumäel ning Hansgrohe kiirenduskilomeeter saab alguse 41. kilomeetril.

Võistlejad saavad ennast pesta Jõulumäe Tervisekeskuse peamajas. Pesemine maksab 1 euro. Ilmaprognoos lubab juubelihooaja viimaseks etapiks Pärnumaal 16 soojakraadiga päikse ja vahelduvate vihmasabinatega ilma.

Vaata Jõulumäe Arctic Sport Rattamaratoni ajakava, rajakirjeldust ja asukohta siit.

Jõulumäe Rattamaratonil saavad kõige "raudsemad" lapsed tunnustusena vähemalt 5- etapil osalemise eest kinkekoti Herkuless toodetega. Lisaks tunnustatakse Shimano Poolmaratoni ja Põhisõidu kõiki etappe läbinud rattureid ning 1/8/500 Luuregrupi koosseisus läbinud sõitjaid kingitusega Hawaii Expressi poolt.

Jõulumäel toimub ka Hawaii Express Estonian Cupi selle hooaja nooremate ja vanemate vanuserühmade lõpuautasustamine. Ülejäänud vanuserühmad pärjatakse hooaja lõpupeol, mis toimub traditsiooniliselt peale Škoda Rattalaata Venus Clubis, 24. oktoobril, kuhu on oodatud kõik ratturid tähistama eduka rattahooaja lõppu.

Hooaja pidulikul lõpetamisel loosime välja ka kõikide osalejate vahel Fatbike Hawaii Expressilt.

Estonian Cup rattasarja kokkuvõtliku paremusjärjestuse selgitamisel läheb nii maratoni kui ka poolmaratoni distantsil arvesse iga sõitja kuus parimat etappi läbi hooaja. Lisaks selgitatakse aktiivseim rattur Premium7 vahefiniši punktide alusel, samuti Hansgrohe kiirenduskilomeetri parim, mille selgitamiseks liidetakse kõigi kaheksa etapi kiirenduskilomeetrite läbimise ajad. Uuendusena on alates käesolevast aastast võistlussarjas jagamisel ka EuroPark Mägedekuninga tiitel. Võistkondliku punktiarvestuse aluseks on iga võistkonna nelja parima ratturi kohapunktid kõigilt etappidelt.