Kui Kangert alustab esialgsete plaanide kohaselt võistlemist alles märtsi teises pooles, siis Taaramäe graafikus on avastardina kirjas 18. veebruaril algav Algarve velotuur Portugalis. Sellele järgneb praeguse seisuga Pariis-Nice´i mitmepäevasõit, siis Baski velotuur, Romandia velotuur ning Giro d´Italia. Selline on üldine kava hooaja esimeseks pooleks, Giro kestab tänavu 9.-31. maini.

Taaramäe facebooki lehel räägib ta oma võistluskalendrist ja senistest muljetest Astana tiimi juures pisut lähemalt:

Olen eriti ekstaasis ja ootusärevuses just Giro pärast, kuid samas on varasemad head mälestused ka Romandia velotuurilt, kus 2009 lõpetasin kokkuvõttes kolmandana. Algarvel ja Pariis-Nice´il olen varasemalt näidanud, et need mulle sobivad. Varasemast erinev on mulle veel see, et kui prantsuse klubis hooaeg avati, siie pigistati sind kui sidrunit ja võidu tuli sõita igal nädalavahetusel, nüüd jäetakse aega ka taastumiseks, treenimiseks ja kõrgmäestiku laagrite jaoks. Arvan, et mulle sobib nii paremini. Tõsi tiimi laagrites ma enne Girot osaleda ei saa, sest alati on mul samal ajal laagriga mõni võidusõit, kuid omal käel tuleb laagreid kindlasti ette võtta.

Olen nüüd ka Astana treeneri plaani järgi saanud trenni kühveldada juba terve detsembri. Kui viimase laagri kohta mainisin, et miskit ebainimlikku pole, lihtsalt kogusime kilomeetreid, siis viimased 2 nädalat Monacos olen küll kõvemini harjutanud kui kunagi varem. Mitte, et ma poleks varem 100h detsembris trenni teinud, kuid pea igas treeningus on ette nähtud erinevad intensiivsemad harjutused. Natuke on saps sees küll, et äkki saab palju, kuid samas on treener kogemustega ja professionaalne, kõik harjutused toimuvad täppis tsoonides, mis selgitati välja viimase laagri spetsiaalse testi käigus. Harjutusi on küll palju olnud, kuid mina pole 150 pulssi veel pidanud ületama, seega maksimum potentsiaali kasutama ei pea, mis väldib ka üle treenimist. Muidugi plaan plaaniks, pead ju ahju ei pane, kui treener käsib, eelkõike mängib rolli enesetunne ja see on olnud päevast päeva väga hea. Seega ise ma pidurit veel tõmmanud ei ole.

Astana meeskonna järgmine treeninglaager algab 10.jaanuaril Hispaanias Calpes.