Tervisehädade suhtes pole Taaramäe eriti targemaks saanud, sest kõiki plaanitud uuringuid ja analüüse pole õnnestunud teha. Aga puhkeseisundis on tervis paremaks läinud ja treeningutel kannatab organism koormusi hästi.

"Monaco nädalal (12-18. august) läksid trennid veelgi tõsisemaks, st tunde velo seljas kulutasin jällegi päris asjalikult – 24h – kuhu sisse jäi ka kuue ja seitsme tunnised otsad ning vallutatud Alpid. Lisaks sellele, et tuju oli hea ja õues +30 kraadi läks ka enesetunne iga päevaga paremaks ja paremaks. Erinevus Eestis sõidetud kilomeetritega oli see, et siin sõitsin iga päev paar kolm 5-15 km pikkust mäge, kus hoidsin 300watist jõudu, kuid Eestis ma üle 250w ei läinud," kirjutab Taaramäe Paf.com blogis.

"Nädal hiljem ajasin masinat juba natukese pöördesse. Lühikesi täisvõimsusel harjutusi tegema ei hakanud. Rohkem kasutasin skeemi, kus sõitsin trenni jooksul 10-minutilisi temposõidu lõike. Ja jällegi läks asi iga päevaga tuntavalt paremaks. Nädala algul tundus 410w 10 min mäe peal päris kang pingutus, kuid nädala lõpus sõitsin Col d’Eze’i peal seitsmenda treeningtunni ajal 416w tõsisemalt punnimata (isegi eest väiksele ei hakanud panema, sest jalas oli hull purakas)," märkis Taaramäe.

Poitou velotuuri eilse 1. etapi (197 km) võitis grupifinišist prantslane Nacer Bouhhani (FDJ). Taaramäe veeres üle lõpujoone peagrupis, saades kirja 88. koha.