"Kuna arstid ühtegi kõrvalekallet pole tuvastanud ja enesetunne on täitsa hea, siis olen asunud taas koormustega treenima," sõnas Nice´s resideeruv Taaramäe Delfi Spordile.

"Pühpäeval teen üle pika aja esimese stardi, Prantsusmaal ühepäevasõidul GP de Fourmies. Pärast seda on paigas veel kolm starti, kõik ühepäevasõidud. Nende järgi otsustan, kas lõpetan hooaja või kui jätkan, siis plaanin ikkagi minna maailmameistrivõistlustele."

Eesti koondise vanemtreeneri Toivo Suvi sõnul on kindlad MMile minejad hetkel meeste eliitklassis Tanel Kangert ja Kalle Kriit, naiste eliitklassis Grete Treier ning U23 vanuseklassis Silver Schultz. "Kuna meil on meeste grupisõiduks kolm kohta ja Taaramäe eelnevalt üles antud, siis tema startimise võib otsustada 24 tundi enne sõitu," selgitas Suvi viimase hetke võimalusi.

Taaramäe sõnul sõltub tema minek MMile järgnevatel võidusõitudel kogetavast enesetundest. "Tulemused ei mängi rolli. Kui ma tunnen, et jõudu on ja enesetunne püsib hea, siis on lootus maailmameistrivõistlusteks vormi saada. Viimasel ajal olen teinud nii pikki trenne (kuni 6 tundi) kui ka mõned korralikud lõigutrennid. Pikka treeningpausi seoses terviseprobleemidega ei tekkinud ja ma ei tohiks väga kehvas seisus olla," arvas Taaramäe.