„Tema tänavune tulemus (12. koht) Tour de France´l on väga kõva ja edasiminekut võib oodata veelgi. Jälgisin ka ise Touri sündmusi ja nägin, kuidas ta sõidab. Mulle meeldis, tegemist on juba praegu väga heast klassist võidusõitjaga. Taaramäed ootab suur tulevik. Arvan, et tema võimuses on kunagi suurtuuridel esikolmikusse jõuda,“ sõnas Rumšas, kes 2002. aastal pärast skandaalset Tour de France´i kolmandat kohta valiti Leedu aasta sportlaseks.

Skandaal seisnes toona selles, et Touri lõppedes arreteeriti Prantsusmaa piiril Rumšase abikaasa, kelle autost leiti suurel hulgal dopinguaineid. 2003. aastal, vahetult pärast Giro d`Italia lõppu andis Rumšas positiivse dopinguproovi ja sai aastase võistluskeelu. Sellega tema profikarjäär sisuliselt ka lõppes.

„Profikarjäär võinuks muidugi kauem kesta. Tundsin end loobumise aastal (2004) sportlikus plaanis suurepäraselt ja võinuks kindlasti veel tulemust teha. Elu tegi aga omad korrektiivid. Taga nutta ei maksa midagi, eluga tuleb edasi minna,“ sõnas Rumšas intervjuus Delfile.

Balti velotuuril heitleb 39-aastane leedulane tuuri üldvõidu eest. Eilse etapi võit tõstis ta kokkuvõttes teiseks, vaid sekundi kaugusele liidrist. LOE SIIT!

„Kolm aastat ma rattaga tõsisemalt ei sõitnud. Tänavu kevadel hakkasin taas suuremate koormustega harjutama ja Balti velotuuri Leedu poolsed korraldajad teadsid seda. Märtsis nad helistasid ning uurisid, kas mulle pakuks huvi koondist aidata. Aprillis tegin esimesed stardid Itaalias ja viimased poolteist kuud olen valmistunud spetsiaalselt just selleks velotuuriks. Sarnase tasemega võidusõitu pole Leedus ammu olnud ja mul on hea meel, et saan tuuril osaleda,“ rääkis Rumšas, kes elab juba aastaid alaliselt Itaalias.

„Eks ikka, sellises vanuses on noorematega keeruline võidu sõita. Tunnen, et mul jääb puudu võimsusest. Siin aeti ühe etapil kiirused stabiilselt 60 kilomeetri peale ja siis oli ikka väga raske. Üldjoontes tulen siiski toime."