Vooremaal, kohati enam kui 30-ne kraadises suveleitsakus toimunud Kalevipoja Rattamaratoni 68 km pikkuse raja läbimiseks, millel kokku 670 tõusumeetrit, kulus võistluse võitjal Raido Kodanipork’il veidi vähem kui kaks ja pool tundi. Teisena lõpetanud Erki Pütsep kaotas ühe minutiga, vaid sekund hiljem ületas kolmandana finišijoone Peeter Pruus.

Kuum ilm pani ratturite võimed tõsiselt proovile. Premium7 vahefiniši võidu ja sellega kaasnevad preemiapunktid võttis Erki Pütsep, kes juhib nüüd ka aktiivseima ratturi arvestust. Kogenud Raido Kodanipork kasutas oma võimaluse ära kümmekond kilomeetrit hiljem ning pääses üksinda eest ära enne Laiuse mäe tõusu. Raja kõrgeimas punktis Laiuse mäel (144 meetrit merepinnast) toimus traditsioonine Kalevipoja rattamaratoni mäekuninga võistlus, kus fikseeriti kõigi sõitjate aeg 350 meetri pikkusel rajalõigul. Kõige kiiremini läbis täna Laiuse mäe, keskmiselt 13% kaldenurgaga, tõusu Rainer Neidra ajaga 1:11,4.

U23 vanuseklassis oli parim võistluse liidritele vägeva lahingu andnud ja üldarvestuses kolmandada lõpetanud Peeter Pruus. Kiireima naisena maratonirajal finišeeris Kristel Koort (üldjärjestuses 116). Axa Poolmaratoni võitis Ekke-Kaur Vosman, kes on ühtlasi liider ka kolme etapi kokkuvõttes.

4. Kalevipoja Rattamaratoni paremusjärjestus (68 km)
1. Raido Kodanipork (Arctic Sportclub I)
2. Erki Pütsep (Alpha Baltic/Unitymarathons.com), +0:57
3. Peeter Pruus (Raplamaa Rattaklubi KOMO), +0;58
4. Riivo Schumann (Investment Agency-Jõhvi, +7:06
5. Allan Oras (Rietumu-Delfin), +7:08
6. Sigvard Kukk (Spordipartner), +7:32

Kalevipoja Rattamaratonil osales 851 ratturit põhidistantsil, 329 AXA poolmaratonil ja 142 väikest ratturit Jänksi lastesõitudes. Korraldajate poolt oli palavuse leevendamiseks raja äärde ning finišipaika toodud täiendavad veevarud. Näitamaks toetust Liibanonis röövitud seitsmele Eesti jalgratturile ja nende lähedastele, oli igale Kalevipoja Rattamaratoni rattanumbrile kinnitatud kollane lint.

Kolme etapi kokkuvõttes tõusis tänase võiduga Elion Estonian Cup individuaalse punktiarvestuse liirdiks Raido Kodanipork (4484 punkti), kellele järgnevad Erki Pütsep (4477 punkti) ja Caspar Austa (4476 punkti). Võistkondliku punktiarvestuse esikolmik on Arctic Sport Club, Extreme Sport ja Nissan ProShop Team.

Elion Estonian Cup järgmine – neljas osavõistlus toimub rahvusvahelise maastikurattanädalavahetuse MTB Estonian Cup raames, kui 9. juulil stardib Tallinnas Nõmme Spordikeskuses kõrgetasemeline maastikurattakrossi võistlus Tallinna Sadam GP ja 10. juulil Kõrvemaal Elion Estonian Cup maratonidesarja kuuluv 14. Tallinna Rattamaraton.