Etapp startis Hispaaniast Urdaxis ja lõppes Püreneedes Col d'Aubisque'i mägiteel Prantsusmaal.

Gesink kuulus 40-mehelisse juhtgruppi, mis moodustus enne esimest suuremat tõusu mööda Prantsusmaa piiri. Kuna jooksikute seas oli ka Movistari liige Dani Moreno, pidid Sky mehed võtma peagrupi vedamise enda peale.

Viimase, neljanda tõusu eel ründasid juhtgrupist kuus meest, kelle Gesink esialgu maha magas, kuid tugev lõpp viis ta neist mööda ja elu esimese suurtuuri etapivõiduni. Viimastel kilomeetritel sõitis Gesink koos prantslase Kenny Elissonde'i (FDJ) ja venelase Jegor Siliniga (Katjuša), kes lõpetasid vastavalt teisel (+7 sekundit) ja kolmandal kohal (+9 sekundit).

Etapivõitja Robert Gesink.

Lõputõusul üritas oma üldedu Froome'i suurendada ka Quintana, kes suutis maha raputada hispaanlase Alberto Contadori (Tinkoffi), kaasmaalase Esteban Chavesi (Orica-BikeExhange) ja teised ässad, kuid mitte Froome'i, kes püsis kolumblasel tihedalt kannul.

Gesinki kõrval oli etapi suurimaks võitjaks üldarvestuses neljandaks tõusnud kuuenda etapi võitja Simon Yates, kes täna finišeeris viiendana (+39 sek). Kokkuvõttes suutis ta mööda sõita Contadorist, tšehh Leopold Konigist (Team Sky) ja hispaanlasest Alejandro Valverdest (Movistar), viimane jäi konkurentidest maha lõputõusu alguses ning langes välja ka esikümnest.

11. septembril lõppev velotuur jätkub homme 118,5 km pikkuse etapiga (Sabiñánigo - Sallent de Gállego. Aramón Formigal).