Ühepäevasesse programmi kuulub nii profiratturite 126-kilomeetrine eliidisõit Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringrajal, kui ka rattaspordi harrastajale suunatud 54-kilomeetrine rahvasõit. “Ühendame tervele perele mõeldud distantsid ühte päeva, et kõik jalgrattahuvilised saaks nii ise võistelda, kui ka tipprattureid publikuna kannustada.” lausus võistluse peakorraldaja Tõnu Tamm.

Turvalise rattasõidu propageerimise eesmärgil toimub liiklusele suletud 6km pikkusel Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringil ka peresõit, millele on tasuta osalema oodatud ühiselt emad, isad, vanavanemad ja lapsed, kõik kel vanust kuus aastat või enam. “Lisaks oleme mõelnud ka pere kõige pisematele rattahuvilistele, kellele korraldame 200 meetri pikkuse tillusõidu,” lausus Tamm.
Kõiki rahva-, pere,-tillusõitudele kirja pannud osalejaid tunnustab suurim eestimaine jäätisetootja Balbiino maitsva Lõvi Leo jäätisega. Politseilõvi aitab meeles pidada kiivri kandmise vajalikkust, mille kandmine on kõikidele osalejatele kohustuslik. Väikestele pealtvaatajatele on mõeldud ilusa ilma korral välibatuut.

Eelregistreerimine lõppeb neljapäeva, 19. juuli südaööl, kuid registreerimine on avatud ka kohapeal alates kella 9.00 hommikul veidi kõrgema tasu eest. Peresõit 6km, mis eelregistreerimisel on tasuta maksab kohapeal 5 eurot ja 54km registreerimine on kohapeal 25 eurot. Registreerimine suletakse pool tundi enne starti.

Täpsema info Lauri Ausi viieteistkümnenda mälestussõidu programmi ja registreerimise kohta leiab SIIT!

Lauri Aus`i 15. mälestusvõistluse programm, 22. juuli 2018:

09.00 - avatakse võistluskeskus Pirita kloostriesisel alal
11.00 - Põhisõidu 126km start
14.15 - Peresõidu 6km start, jõukohane distants ka lastele alates 6. eluaastast
14.45 - Tillusõidu 200m start lastele vanuses kuni 6 eluaastat (start Pirita sillalt)
15.00 - Rahvasõidu 54km start harrastajatele ja noorsportlastele, eraldi arvestus maantee ja maastikuratastele
17.30 - Võistluskeskus suletakse