"Neljapäeva õhtul "pakkisin", ei, pigem võiksin öelda, et pressisin, surusin kõik hädavajalikud asjad käsipagasisse ja võisingi teele asuda. Mis täpselt ees ootab mind, ma tol hetkel ei teadnud. Ei teadnud isegi, kus ma öösel magan.

Reis sujus tõrgedeta ja maandusin Bergamo lennujaama kohaliku aja järgi kell 23. Vastu tulid mulle Rossella Ratto, tema ema (kes on ka tiimi juhtkonnas) ning Ane Santesteban, kes Baskimaalt oli varem kohale jõudnud.

Esimese öö veetsime Rossella venna Daniele Ratto kodus, kust järgmisel hommikul võtsime ette neljatunnise teekonna Montecatini Termesse. Kohale jõudes ootas meid ees neljatärni hotell, seintel Nibali, Vinokurovi pildid. Hiljem sain teada, et paar nädalat tagasi oligi Astana esimene laager olnud samas kohas. Tuba jagasin endise juuniorite klassi maailmameistri Anna Trevisiga. Tore, sõbralik ja jutukas tüdruk.

Pärast seda tubade kättesaamist ja tutvumist alustati treeningutega. Esimesel päevas oli kavas ringtreening, seejärel tehti teisel-kolmandal päeval jalgsimatk mäkke.

Pärast treeningut sisutasime laupäeva pärastlõuna kuulates loenguid teemadel "Motivatsioon ja koostöövaim" ning "Toitumine", mille lõpus täitsime mõned küsimustikud enda kohta, et analüüsida meie tegevusi ja anda selle kohta tagasisidet.

Päevad olid meil alati pikad ja magama sai alles keskööl. Peale õhtusööki tutvustati meile kodulehekülge ja näidati, kuidas on meil võimalik profiile isikupäraseks teha ja pilte sinna lisada.

Pühapäeva pärastlõunal tutvustati meile täpselt klubi reeglid, mida tuleb jälgida ja allkirjastamise lepingu, kus luban mitte kunagi tarvitada keelatuid aineid!

Esmaspäeval jäi koos teha veel viimane jõusaali treening. Seekord võtsime ette step-up pingid. 20 minutit järjest hüppasime ja kargasime non-stop. Need rühmatreeningud on ikka väga huvitavad!

Järgi jäi veel viimane lõuna ja mindi laiali. Mina võtsin taas suuna Bergamo poole, kust järgmisel päeval koju lendasin. Lennuk väljus alles pärastlõunal, seega oli mul võimalus hommikul minna jõusaali Rossiga. Tema ema hoiatas ette, et kui teen sama kava, siis järgmisel päeval ma ei kõnni. Päris nii hull ei olnud, aga jalad võttis trenni lõpus võbisema küll.

Tüdrukud on väga sõbralikud, toredad ja kokkuhoidvad. Klubi personal on samuti tore ja entusiastlik. Ma usun, et mind on ootamas ees tore hooaeg!"