Kümme aastat tagasi profikarjääri lõpetanud Laukka teab Prantsusmaa tiimidest sisuliselt kõike ja tunneb isiklikult paljude meeskondade võtmeisikuid. 1995-1997 sõitis ta tollases Prantsusmaa tipptiimis Festina, 2002. aastal pani Laukka sportlasteele punkti Jean Delateur´is, mis on tänane Europcari meeskond.

"Rein Taaramäe soovitas tema abi kasutada. Ega mul midagi kaotada pole. Tulemusi vaadates olen proffidega võimeline sõitma küll, vaja oleks lihtsalt head eestkostjat ning läbirääkijat," avaldas Jõeäär lootust profilepingu saamiseks.

"Laukka tunneb hästi Prantsusmaa jalgrattasporti, ta ise sõitis seal profina aastaid. Usun, et temast on abi ja ma saan tänavu kauaoodatud sammu kõrgemale teha," lisas Eesti grupisõidu meistrivõistluste hõbedane mees.

2009. aastal sõitis Jõeäär koduses profitiimis Meridiana-Kalev Chocolate Team, ent asjad ei sujunud just kõige paremini ja ta läks tagasi amatööriks Prantsusmaale. Kolmas hooaeg järjest esindab kunagine juunioride Euroopa meistrivõistluste 5. koha omanik (2005) tiimi CC Villeneuve Saint-Germain. Tänavu on ta Prantsusmaal võitnud ühe UCI kategooria ja viis amatööride võidusõitu.