"Kui ta sattunuks minu juurde vahetult pärast õnnetust, teinuks ma talle operatsiooni. Kinnitanuks murde kohale metallplaadi, seda eelkõige tippsportlase võimalikult kiireks paranemiseks. Sel juhul saanuks ta kahe nädala pärast taas treenida. Nii-öelda tavainimese jalg oleks pandud sellise trauma puhul viieks nädalaks kipsi," kommenteeris Rõivassepp juhtunut.

Pütsep vigastas end 18. veebruaril täiesti süütus olukorras. Mööda tänavatreppi allapoole sammudes ei pannud ta ühte vaheastet tähele ning murdis jala. "Esmapilgul tundus, et väänasin tugevalt hüppeliigest. Ei teinud sellest suurt numbrit, sest olin vasakut hüppeliigest väänanud korduvalt varemgi. Kohe ei olnud mul võimalust ka arsti juurde minna, hiljem juba pelgasin, sest sain aru, et miskit on mäda. Ei tahtnud kipsiga kolm nädalat niisama vahtida. Samas terav valu püsis sees ning esimesed 2-3 päeva ei saanud ma midagi teha, kuna ükski jalanõu jalga ei läinud. Siis hakkasin rattaga taas vaikselt harjutama, väga ettevaatlikult muidugi. Normaalselt käia ma ei saanud, aga rattaga läbi valu pisut sõita sai," meenutab Pütsep Uus-Meremaal saadud karmi kogemust.

Aprilli algul käis Pütsep hella jalaga veel Sotši velotuuril, kus 2. etapil kukkus. Haige koht sai uue paugu. "Tiimikaaslased naersid, et mul on elevandi jalg. Nii paiste läks jälle. Pooleli ei tahtnud ka velotuuri jätta, läbi valu punnisin viimase päevani välja. Koju tulles otsustasin lõpuks arsti juurde minna, sest vändates oli kogu aeg tunne, et kohe-kohe läheb jalg pooleks," pajatas paljukordne Eesti meister.

Mingit ravi Pütsepale hetkel ei määratud, kuna luu oli kenasti kokku kasvanud. "Tal läks õnneks. Sellised asjad võivad väga halvasti lõppeda," märkis doktor Rõivassepp ja lisas: "Ütleme nii, et Erki Pütsep näitas teistele sportlastele halba eeskuju. Traumade puhul tuleb võimalikult ruttu arstide poole pöörduda, mitte hambad ristis kannatada. Valulävi on tal muidugi uskumatult kõrge."

Vigastusest taastuv Pütsep stardib kahel nädalavahetusel järjest kodustel rattarallidel Karksi-Nuias ning Pärnus ja suundub seejärel Alpha Baltic meeskonnaga Aserbaidžaani velotuurile.