Tänavuse Touri teise etapivõidu teenis britt Simon Yates (Mitchelton-Scott), kes pidas jooksikute grupist ainsana lõpuni vastu. Pinot' kaotas talle 33 sekundiga, Hispaania esindaja Mikel Landa (Movistar) kaotus oli kolmandana samuti 33 sekundit.

Alaphilippe lõpetas 11. kohal, kaotust Yatesile tuli 1.49. Mullu Touril mägedekuninga tiitli võitnud Alaphilippe pole suurtuuridel kunagi üldarvestuses suures mängus olnud. Eelmiste päevade suurepäraste esitustega pani ta skeptikute suud lukku, aga täna oli esimene päev, kui prantslane märkimisväärselt aega kaotas.

Kokkuvõttes suutis ta siiski kollase liidrivesti säilitada. Mullune võitja Geraint Thomas (Suurbritannia, Team Ineos) kaotab talle 1.35, hollandlane Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) on kolmas (+1.47) ja Pinot tõusis neljandaks (+1.50). Kui Pinot poleks 10. etapil küljetuule tõttu üle pooleteise minuti aega kaotanud, oleks ta juba Alaphilippe'il sabas.

"Üks päev veel kollases liidrisärgis, olen õnnelik. Minu eesmärk oli liidriks jääda ja mul on hea meel, et suutsin seda teha. Viimane nädal tuleb väga raske. Tahan lihtsalt nautida," rääkis Alaphilippe pärast finišit Eurospordile.

Tanel Kangert (EF Education First) püsis pikalt üldarvestuse favoriitidega ühes grupis ja lõpetas 23. kohaga. Yatesile kaotas ta 3.45. Rein Taaramäe (Total Direct Energie) sai 105. koha (+26.48).

Kangert tõusis kokkuvõttes üheksa kohta ja on nüüd 32. positsioonil (+48.22). Kuue pügala võrra langenud Taaramäe on nüüd 48. kohal(+1:12.25).

Homme saavad ratturid puhkepäeva. Velotuur lõppeb 28. juulil.