TILLUsõidud kuni kaheksa-aastastele rajapikkustega 400 ja 700 meetrit ning 1 kilomeeter tõid starti 1869 väikest ratturit. MINImaratoni 5,1 kilomeetri pikkusel distantsil osales 676 noort spordihuvilist. Rajad kulgesid Tähtvere Spordipargi ning dendropargi aladel.

„Vaadates eelneva päeva ilma ja tuleva päeva prognoosi, olime juba suureks vihmaks valmis. Aga tundub, et laste naerul suud peletasid pilved just õigel momendil Tartust eemale,“ ütles Klubi Tartu Maraton projektijuht Oliver Kivimäe.

Tartu Maratoni Mini Kuubiku järgmine ning ühtlasi ka viimane etapp toimub 5. oktoobril Tartu Linnamaratoni raames. Sarja läbimiseks tuleb lastel läbida kuuest võimalikust üritusest neli. Lisaks kuuluvad sarja Tartu Maratoni, Tartu Maastikumaratoni, Tartu Rattaralli ning Tartu Rulluisumaratoni lasteüritused.

22. Tartu Rattamaratoni põhipäev saab avapaugu pühapäeval kell 10. Laupäevahommikuse seisuga on end põhidistantsidele (89, 40 ja 21 km) kirja pannud 5142 ratturit, mida on üle 100 võrra enam kui eelmisel aastal.