"Kuna UCI nõuab alates uuest hooajast kõrgema taseme profitiimide mänedžeridelt ja spordidirektoritelt vastavat sertifikaati, siis tuleb kursused läbida kõigil. Seekordne kursus oli sel aastal viimane, kokku toimus neid tänavu neli. Minuga koos olid sertifikaati lunastamas vast 25 inimest, teiste hulgas näiteks Cofidise peamänedžer Yvon Sanquer, Ag2r-La Mondiale boss Vincent Lavenue, Saxo-Tinkoffi pealik Bjarne Riis jt. Astanast oli peale minu veel kolm meest - Aleksandr Vinokurov, Sergei Jakovlev ja Dmitri Fofonov," rääkis Kirsipuu Delfile.

Kursuse järgselt veetis Kirsipuu kaks päeva Nice´is, kus trehvas ka uueks hooajaks valmistuvate Rein Taaramäe ning Aleksejs Saramotinsiga. Pühapäeva õhtul võttis ta suuna Lõuna-Itaaliasse Sitsiiliasse, kus Astana alustas sel nädalal treeninglaagrit. "Elame suhteliselt väikese sadamalinna Olbia lähistel. Peatähelepanu on mahutreeningutel, tõsi üks osa meeskonnast teeb ka natuke kiirustreeninguid. See seltskond, kes jaanuari keskpaigas Austraalias juba võidu sõidab," muljetas Kirsipuu.

"Laager kestab Sardiinias 12. detsembrini, pärast mida lendab kogu tiim ühiselt Kasahstani Astanasse meeskonna esitlusele. Praegu käib ka agar rataste ja muu sõiduvarustuse valimine/komplekteerimine. Igapäevaselt toimetavad laagris mitmete firmade esindajad, kohal on näiteks Specialized ja Campagnolo. Specialized võtab rataste tarneks uutelt meestelt kõik vajalikud mõõdud, Campagnolo tutvustab elektroonilise käiguvahetaja eeliseid. Tühja istumist ei ole, kõigile on ülesanded kätte antud ja toimetamist jagub," kinnitas uue ametiga kohanev endine rattaproff.