Maratoni korraldaja Enno Eilo on lubanud, et tänavune rada tuleb läbi ajaloo leebeim. „Mul on siin ühe väga keerulise maratoni kokku panemiseks materjali piisavalt, kuid otsustasin sellel aastal veidi teise suuna kasuks. Ässade jaoks on see võib-olla tavapärasest kiirem vajutamismaraton, kuid hea tulemuse tegemiseks ning võitmiseks tuleb oma sõit eelnevalt siiski taktikaliselt läbi mõelda,“ soovitas Eilo.

Tõusumeetreid lubavad rajameistrid umbes pooltuhat, mille hulka jääb nii Rakke linnamägi ja Edru voor, aga ka Põhja-Eesti kõrgeim tipp Emumägi, kuhu planeeritakse põhivõistluse vahefiniš. „Traditsiooniliselt pakume seal ratturitele midagi üllatavat. Varasemalt on seal näiteks jagatud sefiiri, rabarberit ja maasikaid, käsitöö leiba ja rohkelt kummikomme. Viimased osutusid isegi nii populaarseks, et panime need oma teeninduspunktide põhimenüüsse,“ ütles korraldaja.

Lihtsamaks teevad raja Eilo arvates tehnilisi kohti ühendavad pikemat lõigud, kus ratturid saavad nii jalga puhata kui jõuvarusid täiendada. Rohkem saab mõnusaks kulgemiseks olema ka kruusa- ja põllutee lõike. „Keerulisemad kohad on Emumägi ja vanema singel, sest mõlemad tuleb läbida harjumuspärasele suunale vastupidiselt. Muide, vanaema singli nime viis rahva sekka rattamaratoni kokkuvõtvat saadet kommenteerinud Lembitu Kuuse. Minu ema karjatas seal kunagi lehmi, kes põõsaste vahele rajad sisse tallasid. Tegime need ühel hetkel sõidukõlbulikuks ja hakkasime omavahel suusoojaks vanaema singliks kutsuma.“

Ajakava:

9:00 –11.30 registreerimine, numbrite väljastamine (Noorte- ja matkasõidul kuni 12.50)

11.45 - avatakse põhisõidu stardikoridorid

12:00 - 48 km põhisõidu start

12.05 -Saare Lastesõidud. Eelregistreerimine - ja kohapeal

12.40 - avatakse Noorte- ja matkasõidu stardikoridorid

12:50 -20 km Eesti Pagari Noorte- ja matkasõidu start

15.30 - autasustamine

16.30 - finiši sulgemine