Lõune-Eesti kuppelmaastikul ja legendaarsel Kekkose rajal kulgev 63 kilomeetri pikkune põhisõidu rada viib ratturid Tehvandi suusastaadionilt Käärikule ja sealt edasi legendaarsele Kekkose rajale. Hansgrohe kiirenduskilomeeter asub maratoniraja 24-ndal kilomeetril Pülme Suurmäel ning neli kilomeetrit hiljem Harimäel mängitakse Premium7 vahefinišis liidrite vahel välja aktiivsuspunktid. Põhisõidu rajal ootab rattureid kolm joogi- ja teeninduspunkti ning 38 km pikkusel poolmaratonirajal kaks joogipunkti. Ilmaprognoos lubab laupäevaks Otepääle rohkelt päikest ja 26 soojakraadi.

Otepää Rattamaratoni põhivõistluse start antakse traditsiooniliselt keskpäeval. Balbiino lastesõidud, millest osavõtt on kõigile väikestele ratturitele tasuta, algavad Tehvandi Suusastaadionil kell 12:10. Kuni 4-aastased ratturid läbivad 200 meetrise- ja 5-6 aastased 350 meetise distantsi. Suuremad poisid ja tüdrukud võistlevad 900 meetri ja 1,7 kilomeetri pikkusel rajal. Poolmaratoni start on kell 13:10.

Kõik neli tänavu sõidetud Samsung Estonian Cup rattamaratonide etappi on kaasa teinud 604 raturit, neist 429 on osalenud maratoni- ja 142 poolmaratonidistantsil. Hooaja keskpaigas kui pooled etapid on veel sõitmata, juhib Samsung Estonian Cup üldarvestust Alges Maasikmets, möödunud aasta võitja Caspar Austa ees. Naiste ülekaalukas liider on Greete Steinburg, kes on seni võitnud kõik neli 2013. aastal peetud Samsungi-sarja maratoni.