Uue Kuota võistlusratta ja jooksud sai neljalapselisest perest pärit 14-aastane Stefan Lootus, kes on tänavune Eesti noortemeister nii maastikuratta olümpiakrossis, talikrossis kui kriteeriumisõidus. Kuusalu Rattaklubi vanemtreeneri Kaido Laasi sõnul on tegemist tõeliselt andeka noore sportlasega, kes on aga paraku senised võidud koju toonud laenatud varustusega. “Kuna profitasemel rattad on väga kallid, siis võib see tihti noore sportlase karjäärile juba alguses takistuseks saada,” selgitas Laas. “Usun, et Epiim annab oma heateoga Stefani tulevastele spordisaavutustele kõvasti hoogu juurde.”

Epiima müügi- ja turundusdirektori Jaak Uusi sõnul on viie aasta eest loodud Kuusalu Rattaklubi oma 22 noore kasvandikuga andnud märkimisväärse panuse kohalike noorte huvi- ja sporditegemise arengusse. “Viis noorte meistritiitlit näitavad, et see on tõeliste talentide kasvulava,” lausus Uus ning lisas, et just sellepärast otsustatigi lastele suunatud heategevuskampaaniaga kogutud raha eest klubile lisaks üks korralik võistlusratas osta. “Uus Eesti jalgrattaspordi tippsõitja võib sirguda ka siit Kuusalu väikeklubist.”

Rattaklubi käivitas tänavu koos Kuusalu Lastekaitseseltsiga puhkepäeva rattamatkade sarja, mille jooksul viidi suve jooksul läbi kümme matka kohalikus looduses. Lisaks korraldati Kuusalu Rattaralli ja Estonian Cup rattamaratoni etapp, millest võttis osa ligi 200 last.

Suurim kohalikke põllumehi ühendav meierei Epiim annetas juulis igalt juustu- ja võipakilt kümme senti Eesti laste vaba aja veetmise võimaluste parandamiseks loodud fondi. Kuu ajaga koguti ligi 30 000 eurot ning avalikul konkursil laekus E-Piimale üle 50 lastele suunatud projekti toetusavalduse üle Eesti. Algatused, mida fond toetab, valib välja ettevõtmise žürii, kuhu kuuluvad patron Hanna-Liina Võsa, MTÜ Koos Laste Heaks juht Toomas Palu ning Epiima juhatuse esimees Jaanus Murakas.