Numbrid olid oodatust tagasihoidlikumad ehk erilist efekti, vähemalt esmapilgul, mägedes treenimisest näha polnud, kirjutab Taaramäe Rattaprofid.ee blogis.

"2. juunil tegin vereproovi, et vaadata, kas verepilt muutus pärast kolmenädalast tsüklit 2000 meetri peal. Imestus oli suur, kui numbrid paberil olid samad, mis alati: hematokriit 42 ja hemoglobiin 148. Ainult keha rauareserv ehk ferritiin oli rekordtasemel 202. Tegin ka enne mägedesse minekut vereproovi, Prantsusmaal Brianconi laboris, aga neid andmeid ma ei usu, sest minu jaoks olid nad liiga kõrged. Ilmselt oli mingi labori error," kahtlustas Taaramäe.

"Aga need 42 ja 148 on minu harju keskmised, millegagi hoobelda pole. Need veretesti tulemused peaks kõigile selgitama, miks ma UCI salajases dokumendis 0-punkti mees olin. HCT kõigub mul 42-45 vahel ja HMG 140-155 vahel, aga vähemasti saan liugu lasta oma kõrge VO2max kulul, mis on 85-90 vahel. Ega kõike head korraga ei saagi ja kui endal on lahjast verest tulenevalt raskem, siis vähemalt kontrollidel tööd vähem. Aga ega Alpi-trennis ainult verenäitajate muutus oluline pole - seal on ka palju muid faktoreid, mis peaksid saavutusvõimele kasuks tulema."

Hetkel kihutab Taaramäe Critérium du Dauphiné velotuuril, kus täna on kavas 1. etapp.