Suure tõenäosusega peavad ratturid ka maratonipäeval läbima mõne teelõigu lumega kaetud pinnasel. Näiteks Holstre-Polli tervisespordibaasis on lund veel sedavõrd palju, et nädal tagasi sai seal veel suusatadagi. Sealsetel radadel kulgeb Mulgi rattamaraton aga lausa kümne kilomeetri ulatuses. Poolmaraton trassilt on lumi suure tõenäosusega maratonipäevaks ära sulanud.

Mulgi rattamaraton avab tavapäraselt Eesti suurima rattamaratonide sarja Samsung Estonian Cup. Juba pühapäeval, 28. aprillil saavad aga huvilised osaleda avatud raja sõidul. Matk algab pühapäeval kell 11 Viljandi staadioni ees olevast parklast. Samal ajal stardivad samale rajale ka rattamaratonide sarja kevadlaagris osalejad. Neil on plaan läbida seitsme päevaga kõigi kaheksa maratoni rajad, mis tänavu Eesti rattamaratoni sarja kuuluvad.

5. mail kell 12 algavale Mulgi rattamaratonile on end paar nädalat enne starti kirja pannud üle 1000 osalejat. Neist 770 on minemas pikale distantsile ja 300 AXA poolmaratonile. Kogu suve vältava ning kaheksast etapist koosneva rattamaratonide sarja avavõistlus on igal aastal Viljandisse meelitanud ligi 2000 ratturit ning sellist osalejaskonda on oodata ka tänavu.

“Traditsiooniliselt on Mulgi rattamaraton aasta esimene suur võidusõit. 5. maiks tunnevad sajad ratturid võistlusnälga ning soovivad mulluste konkurentidega taas jõudu katsuda,» selgitas Viljandimaa metsadel, põldudel ja matkaradadel kulgeva maratoni populaarsust Viljandi rattaklubi president Veiko Šmidt.

Maratoni peakorraldaja sõnul leiab Mulgi rattamaratonilt endale sobiva sõidu iga rattasporti armastav huviline. Kui pikemale, 60 kilomeetri pikkusele võistlusele asudes tuleb arvestada, et rada nõuab vastupidavust ning kohati ka häid rattavalitsemise oskusi, siis 35 kilomeetri pikkune poolmaraton sobib ka vähe treeninud matkajale.

«Poolmaratoni rada sobib suurepäraselt neile, kes armastavad rattaga puhkepäevadel matkamas käia ja soovivad proovida võistlusega kaasaskäivat melu,» julgustas ta rattureid. «35 kilomeetri pikkune rada on tehtud nii, et selle jõuaksid läbi vändata ka väikese ettevalmistusega ratturid.»

Maraton pika distantsi start antakse Viljandi staadioni kõrval asuvast parklast 5. mail kell 12, poolmaratoni sõitjad alustavad kell 13.20. Lastesõidud algavad kell 12.10.