Ajaleht Süddeutsche Zeitung kirjutab, et Erfurti kliinikul oli tihe side Tüüringi jalgratturite liiduga, kes oma D-koondise sportlasi Schmidti praksisesse meditsiiniliste testide tegemiseks saatis. Alates 2015. aastast käis Schmidti juures igal aastal 55 noort jalgratturit.

Saksa väljaanne peab Tüürima jalgratturite liidu otsust Erfurti kliinikuga koostööd teha pehmelt öeldes kummaliseks, sest alles 2013. aastal oli Schmidt Stuttgartis kohtu all seoses hämarate tegudega Gerolsteineri jalgrattatiimis, kus ta töötas 2006.-2008. aastani. Stuttgarti kohtunik täheldas, et Gerolsteineri suhted dopinguga olid "pigem sõbralikud", kuid Schmidt on alati oma seotust dopinguga eitanud.

Tüüringi jalgratturite liit põhjendas Erfurti kliiniku poole pöördumist vajadusega oma sportlastele pakkuda kiiremat meditsiiniliste uuringute teenust. 2014. aastal, kui alaliidu juhid olukorda hindasid, täheldati, et seni on neil tulnud läbivaatuste tulemusi liiga kaua oodata. Niisiis võetigi ühendust Mark Schmidti emale Heidrunile kuuluva kliinikuga, et nemad 2015. aastast Tüüringi noorratturite testimised enda peale võtaksid.
Erfurti kliinik
Kümne aastaga on kliinikus tehtud kokku 403 spordimeditsiinilist uuringut jalgratturitele (220), ujujatele (138), tõstjatele (42), sulgpalluritele (2) ja ühele võimlejale.

Süddeutsche Zeitung'i täpsustavale küsimusele, miks just Schmidti praksis valituks osutus, jättis alaliit vastamata.

Ajaleht palus kommentaari ka Saksamaa olümpiakomiteelt, kelle esindaja ei osanud juhtumit selgitada, kuna liidumaade alaliidud ei kuulu otseselt nende vastutusalasse.

Schmidtide praksis sai esimest korda litsentsi spordimeditsiiniliste uuringute tegemiseks juba 1990-ndate aastate lõpus. Sel ajal juhtis kliinikut veel Mark Schmidti ema üksinda. Litsentsi tuli uuendada iga nelja aasta tagant.

Viimase kümne aasta jooksul on Erfurti kliinikus tehtud kokku 403 spordimeditsiinilist uuringut jalgratturitele (220), ujujatele (138), tõstjatele (42), sulgpalluritele (2) ja ühele võimlejale. Käimasoleva dopinguskandaali valguses on Saksamaal toimunud mitmeid kohtumisi alaliitude esindajate ja lastevanemate vahel, kust on välja tulnud, et paljud sportlased käisid arsti juures ka tavalist meditsiinilist abi saamas. Neil kohtumistel pole ühtegi asitõendit kahtlastest tegevustest lauale löödud, pigem on lastevanemate suust kuuldud kliiniku kohta vaid kiidusõnu.
Schmidti kliendid
Politsei on tuvastanud 21 Mark Schmidti abiga veredopingut kasutanud sportlast 8 riigist ja 5 spordialalt

Seefeldi suusatamise MM-i ajal alanud politseioperatsioon on seni tuvastanud 21 Schmidti abiga veredopingut tarvitanud sportlaste kaheksast riigist ja viielt spordialalt, nende seas ka olümpiamängudel osalenud Saksamaa kiiruisutaja. Eesti suusatajatest on skandaali segatud Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu ja Algo Kärp.

Avalikkusele on tunnistatud, et Tammjärv ja Kärp said dopinguarsti kontakti treener Mati Alaverilt 2016. aasta suvel. Andreas Veerpalule pole Alaver enda sõnul "Mark Schmidti kontakte kunagi soovitanud". Milline on kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu seos skandaaliga, on ikka veel segane. Tammjärve sõnul oli Veerpalu toimunust teadlik.